Ν. Κοτζιάς και Ευ. Αποστολάκης στον Βόλο – Πυρά στην ΝΔ για την εξωτερική πολιτική της (video)

Την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική αναγέννησης, ώστε να επανακτήσει τη διεθνή θέση της η οποία βρίσκεται σε τροχιά υποχώρησης, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του “ΠΡΑΤΤΩ” κ. Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στον Βόλο, μαζί με τον πρώην υπουργό Άμυνας, βουλευτή Επικρατείας & Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, για την εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος με θέμα “Άμυνα & Εξωτερική Πολιτική”.
Ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι είναι ανάγκη να αναγεννηθούν τα πολιτικά κινήματα, αλλά και ο λαός, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα χώρα, διότι σήμερα υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά παρακμής και υποχώρησης της διεθνούς θέσης της Ελλάδας. Συγκεκριμένα άσκησε αυστηρή κριτική στην εξωτερική πολιτική της ΝΔ, λέγοντας ότι τα τελευταία 5 χρόνια εγκαταλείφθηκε η στενή βαλκανική πολιτική, όπως επίσης το Κυπριακό, το οποίος βρίσκεται μακριά από μια ορθολογική, παραγωγική, δημοκρατική λύση και κάποιοι θέλουν να το φέρουν κοντά σε μια απαράδεκτη λύση.

Από την πλευρά του ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στην προμήθεια των F16 από την Τουρκία χωρίς όρους και αστερίσκους, αλλά και στην προμήθεια των F35 από την Ελλάδα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδικαιολόγητους πανηγυρισμούς και παιχνίδια επικοινωνίας.
Απαντώντας σε ερώτηση για την εγκατάσταση στη Λάρισα του στρατηγείου της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά των Χούθι, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους έλαβε αυτή την απόφαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν επιθυμεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μπαίνουν σε κίνδυνο και μάλιστα συμμετέχοντας σε αποστολές που δεν είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, ο κ. Αποστολάκης ρωτήθηκε για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και αρνήθηκε ότι υπάρχει εσωστρέφεια. Όπως είπε, το κόμμα βγαίνει από μια πολλή δύσκολη περίοδο και στο συνέδριο θα ξεκαθαρίσουν οι πολιτικές και οι θέσεις, ώστε στη συνέχεια να δοθεί αποφασιστικά η μάχη των ευρωεκλογών.