Παπαπέτρος: Καμία απάντηση στα ερωτήματα μας για τα σοβαρά θέματα του Βόλου

Για στείρα άρνηση, «δυσανεξία» στον διάλογο και προκλητική παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, καταγγέλλει την δημοτική αρχή Βόλου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Παπαπέτρος, μετά και την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε σε δηλώσεις του:

Επαναλαμβάνοντας τον «εαυτό» της, η δημοτική αρχή Βόλου απέδειξε για μια ακόμη φορά, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι έχει «δυσανεξία» στον διάλογο και αδυνατεί να ανταποκριθεί επαρκώς στα θεσμικά της καθήκοντα.
Με προτροπή του δημάρχου Αχ. Μπέου, τα αιρετά στελέχη του Δήμου αρνήθηκαν να δώσουν απάντηση σε ερωτήσεις που κατέθεσε η παράταξή μας για μείζονα ζητήματα της πόλης, όπως η έλλειψη κινηματογραφικής αίθουσας, η ανάγκη οικονομικής στήριξης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, η λειτουργία των ποδηλατοδρόμων, το γκαράζ της Φιλελλήνων, οι χορηγίες της ΑΓΕΤ κ.α. Μάλιστα, στην πρότασή μας για δημοτικό κινηματογράφο, που λειτουργεί σε ένα δίκτυο 14 Δήμων όλης της χώρας, ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με το «ατράνταχτο» επιχείρημα ότι δεν αποτελεί «δουλειά» του Δήμου, αλλά ιδιώτη επιχειρηματία!
Η δημοτική αρχή ΔΕΝ απάντησε σε καμία ερώτησή μας και μας ενημέρωσε ότι θα απαντηθούν σε 30 ημέρες, κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς η συγκεκριμένη προθεσμία αφορά ερωτήματα που δεν περιλαμβάνονται στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης. Δυστυχώς για τον κ. Μπέο που «σκαρφίστηκε» την δικαιολογία, οι ερωτήσεις της παράταξής μας είχαν συμπεριληφθεί όλες στην Ημερήσια Διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης.
Πέραν των άλλων, η δημοτική αρχή ΑΡΝΗΘΗΚΕ για μια ακόμη φορά να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα και πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με την λειτουργία του πάρκινγκ της Φιλελλήνων (επικινδυνότητα, στατικότητα, ασφάλεια), όπως επίσης στα ερωτήματα για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, όσον αφορά τα σοβαρά έργα αποκαταστάσεων από τις πλημμύρες, που «καίνε» τους συμπολίτες μας.
Επιπλέον, ΑΡΝΗΘΗΚΕ τον ορισμό συμβούλου της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου με την επωνυμία “Πανθεσσαλικό Ανώνυμη Εταιρεία”, παρότι προβλέπεται από τον νόμο, όπως και στην Επιτροπή της ΔΕΥΑΜΒ για την εξέταση περιπτώσεων διαγραφής οφειλών. Στην συγκεκριμένη Επιτροπή, δεν προβλέπεται η εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η συμμετοχή μας θα ενίσχυε την διαφανή λειτουργία της προς όφελος των συμπολιτών.
Απέναντι στην προσπάθεια της παράταξής μας να ανταποκριθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα καθήκοντα που της ανέθεσε ο λαός του Βόλου, η δημοτική αρχή συνεχίζει να επιδεικνύει στείρα άρνηση και επιλέγει αυτό που καταφέρνει να κάνει καλύτερα: Να επιδίδεται σε ύβρεις, προπηλακισμούς, απειλές και γιουχαϊσματα. Μονότονα κουραστική.