Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας διαβιβάζει τη δικογραφία για τα Τέμπη στην Εξεταστική

Εικόνες από drone από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έξω από την Λάρισα, σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Δεκτό έκανε το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας το αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη που ζητούσε έγγραφα της σχετικής δικογραφίας η οποία είναι ακόμη ανοιχτή.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της πρόσβασης στη δικογραφία από τα μέλη της Επιτροπής αποτέλεσε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης την τελευταία μέρα εργασιών της. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την προσωρινή παύση των εργασιών της Επιτροπής, μέχρι να διαβιβάσει η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας τη δικογραφία μετά από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο.

Η Επιτροπή τελικά ολοκλήρωσε τις εργασίες της την Τρίτη πριν αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών και ενώ υπήρχε έγγραφη ενημέρωση από την Εισαγγελία Εφετών στο σώμα ότι επίκειται η συνεδρίαση του Συμβουλίου. Η Επιτροπή αναμένεται να συζητήσει το πόρισμα της στις 11 Μαρτίου.

Διώξεις σε στελέχη δύο φορέων
Την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινούν οι καταθέσεις των στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προσέλθουν στον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση και τα δύο στελέχη – του διευθύνοντος συμβούλου και ενός τεχνικού διευθυντή – της Hellenic Train (βρίσκονται στην Ιταλία) που διώκονται για τα πλημμελήματα μεταξύ άλλων της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή. Η δίωξη τους αφορά την λειτουργία του συστήματος επικοινωνίας GSM-R στις αμαξοστοιχίες.

Το στάδιο της ανάκρισης σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ποινική δίωξη σε στελέχη του υπουργείου Μεταφορών και της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Πηγή: larissanet.gr