«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» – «Ναι» Κασσελάκη στην πρόταση Tσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης σηκώνει «το γάντι», που του πέταξε – στο «παραπέντε» του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε». Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ηχηρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται, στο τέλος της ομιλίας του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές και να ζητήσει από τα μέλη του κόμματος την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

«Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση», υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης, που ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος.

«Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στην Ελλάδα», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή Αριστερά και να συνεργαστεί τόσο με τις προοδευτικές δυνάμεις όσο και με τους Πράσινους.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε λόγο για υπονόμευση του κράτους δικαίου και χαρακτήρισε εικονική πραγματικότητα το «success story» της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ελλάδα παραμένει τελευταία στις επενδύσεις ως προς το ΑΕΠ», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας «παραμένει το ίδιο με εκείνο πριν από τη χρεοκοπία».

«Πρέπει να είμαστε μια σύγχρονη Αριστερά που θα λύσει τα προβλήματα του κόσμου», προσέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως είπε, «το ιδιωτικό χρέος έχει εκτοξευθεί και πνίγει την κοινωνία», ενώ τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον αγροτικό κόσμο που δίνει αγώνα επιβίωσης και οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να κάνει δεκτές τις προτάσεις μας», σημειώνοντας παράλληλα πως η ΝΔ «απαξιώνει εσκεμμένα το ΕΣΥ».

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά νομοσχέδια και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σημείωσε πως «τα περιφερειακά πανεπιστήμια οδηγούνται σε μαρασμό και κλείσιμο».