Μαθητές του Γυμνασίου Αγχιάλου ενημερώθηκαν για την ασφαλή κολύμβηση

Εκπρόσωποι της Τοπικής Μονάδας Υγείας Νέας Αγχιάλου επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου και συγκεκριμένα η κ. Κομπογιάννη Αλεξάνδρα, Επισκέπτρια Υγείας, και η κ. Χατζηκυριακίδη Αικατερίνη, κοινωνική λειτουργός, στο πλαίσιο ενημερωτικού προγράμματος με θέμα «Ασφάλεια στην κολύμβηση και πρόληψη ατυχημάτων στο νερό».

Στην ενημερωτική δράση στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές των τριών τμημάτων της Α΄ τάξης του Γυμνασίου, επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην κατά τα άλλα συναρπαστική δραστηριότητα της κολύμβησης και προτάθηκαν τρόποι πρόληψης των ατυχημάτων στο νερό. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να συζητήσουν προσωπικές εμπειρίες τους και να λύσουν κάποιες απορίες τους.
Οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του Γυμνασίου ευχαριστούν θερμά τις κ.κ. Κομπογιάννη Αλεξάνδρα και Χατζηκυριακίδη Αικατερίνη για την εντυπωσιακή παρουσίαση ενός τόσο σημαντικού θέματος -δεδομένου ότι οι μαθητές ζουν σε μια παραθαλάσσια περιοχή -και για την εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές που εξήψε το ενδιαφέρον τους και προκάλεσε τον προβληματισμό τους.