Ράλι ανόδου στα ακίνητα στη Μαγνησία -Νέες αυξήσεις σε πωλήσεις και ενοικιάσεις

default

Ράλι ανόδου στις τιμές πώλησης και ενοικίασης ακινήτων στη Μαγνησία. Η έρευνα του spitogatos δείχνει τη μέση τιμή προσφοράς (€/τ.μ.) στις κατοικίες για το Α’ τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στον Βόλο οι τιμές πώλησης καταγράφουν αύξηση 6,70% με μέση τιμή το τετραγωνικό τα 1125 ευρώ και στις ενοικιάσεις η αύξηση είναι 5,70%.

Οι λόγοι ωστόσο που υπάρχει τόσο μεγάλη άνοδος στις τιμές των κατοικιών, οφείλεται σε ένα μπαράζ σημαντικών παραγόντων.

Πρώτος από όλους είναι η αύξηση του κατασκευαστικού κόστους λόγω του πληθωρισμού, που ανεβάζει στα ύψη την τιμή των υλικών, με αποτέλεσμα η τελική τιμή του ακινήτου να είναι πολύ υψηλή. Μάλιστα, επαγγελματίες της αγοράς κάνουν λόγο ότι τα τελευταία χρόνια το κόστος κατασκευής έχει αυξηθεί έως και 50%.

Καθοριστικό ρόλο στις αυξήσεις των κατοικιών έπαιξε η μεγάλη επέκταση των Aibnb κυρίως στις περιοχές του κέντρου.

Βαρόμετρο αποτέλεσε ωστόσο και η αύξηση των επενδύσεων σε κατοικίες με τις ανακατασκευές.

Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2024, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα νότια προάστια της Αθήνας, με 3664€ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στην Καστοριά με 566€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφηκε στον Πειραιά με +27,30%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στην Καστοριά με -15,10%. Όσο για τις ενοικιάσεις, η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στο Κιλκίς με 3,57€/τ.μ. και η υψηλότερη τιμή στη Χαλκιδική με 32,31€/τ.μ.