Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024” υποδέχθηκε ο Βόλος (εικόνες)

Η πόλη του Βόλου υποδέχθηκε σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία έφτασε με πομπή αυτοκινήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), ερχόμενη από την Λαμία και την άναψε στον βωμό ο Βασίλης Πολύμερος.

Οι λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν τη φλόγα και το ολυμπιακό μήνυμα της ειρήνης σε κεντρικά σημεία της πόλης, ήταν οι εξής, όλοι αθλητές με Ολυμπιακές και διεθνείς διακρίσεις, ο Θοδωρής Βλάχος, ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νίκος Σκιαθίτης, η Ελευθερία Φτούλη, η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και η Σοφία Δαλίδου.

Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 20.40 από τη συμβολή των οδών Αθηνών και Λαρίσης, ακολούθησε πορεία επί των οδών Γρ. Λαμπράκη, Ιάσονος, Αργοναυτών, με προορισμό το Μνημείο Ηρώων επί της παραλίας, όπου έγινε για την επίσημη υποδομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη του Βόλου, η οποία ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό Υμνο και τον Ύμνο της Γαλλίας. Ο δήμαρχος δεν υποδέχτηκε την Φλόγα, την διπλωματική αποστολή της Γαλλίας και τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά ένα σύντομο καλωσόρισμα έγινε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Τη σκυτάλη μετά τις ομιλίες έλαβε ο Χορός, καθώς, με αφορμή την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Flux Laboratory, παρουσιάζουν το The Olympic Cypher, μια χορευτική περφόρμανς σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου.

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στον Βόλο:

Φωτογραφίες: Βίλυ Σαμαλτάνη