Ταξίδι στην Alencon της Νορμανδίας έκανε το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας

Στο πλαίσιο του Erasmus+ project με θέμα “Δημοκρατία, διαχείριση συγκρούσεων με νέες μεθοδολογίες και στρατηγικές συνεργασίας και καλλιέργεια της διαφορετικότητας” εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας Βόλου, πραγματοποίησαν το τέταρτο ταξίδι τους στο Ecole Moliere στην Alencon της Νορμανδίας, προσφέροντας τους έντυπα για τον Βόλο και τοπικά εδέσματα.

Η προϊσταμένη του σχολείου Αποστολία Μπέκα είπε ότι «ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι αφού επισκεφτήκαμε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο, νηπιαγωγείο και δημοτικό, με παιδιά από όλες τις εθνικότητες και τις θρησκείες, όπου δεν αντιμετωπίζουν θέματα συγκρούσεων, αφού τα παιδιά από την ηλικία των 2 ετών έρχονται σε επαφή με το διαφορετικό και συνυπάρχουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ακόμα και με τους γονείς ξεκινάει μία εποικοδομητική χρονιά με τακτικές συναντήσεις, όπου από την αρχή τους γνωστοποιούν τις αρχές του σχολείου, τις οποίες και σέβονται. Οι εκπαιδευτικοί απαγορεύεται να εκδηλώνουν θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρέπει να αποδέχονται όλα τα παιδιά με τους ίδιους όρους. Δεν αναφέρονται στις διάφορες θρησκείες παρά μόνο στο γυμνάσιο».

Η ίδια σημειώνει: «Μας έκανε μεγάλη εντύπωση η ηρεμία σε όλο το σχολείο, ο μικρός αριθμός μαθητών στις τάξεις και φυσικά στο νηπιαγωγείο οι βοηθοί, μία σε κάθε τμήμα για να βοηθάνε την νηπιαγωγό. Παρακολουθήσαμε μαθήματα στο δημοτικό σχολείο και συμμετείχαμε σε γαστρονομικό μάθημα δοκιμάζοντας γεύσεις προϊόντων από διάφορες χώρες, φυσικά και της Ελλάδας και συμμετείχαμε τραγουδώντας ελληνικά παιδικά τραγούδια στο νηπιαγωγείο και στο καρνάβαλι που προετοίμαζαν όλη την εβδομάδα τοπικό έθιμο της πόλης.

Επίσης, μεγάλη εντύπωση μας έκανε η φοβερή φιλοξενία που μας πρόσφεραν, μέσα από την οποία γνωρίσαμε τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Νορμανδίας με επισκέψεις στα μουσεία, στις εκκλησίες, στα κάστρα, στα θέρετρα και στα πάρκα τους. Το φαγητό τους είναι ποικίλο κι απολαυστικό, ενώ η περιοχή φημίζεται για τις μοναδικές, γαστρονομικές παραδόσεις της.

Ευχαριστούμε τους/τις εκπαιδευτικούς για αυτήν την όμορφη εμπειρία και φιλοξενία τους και το ΙΚΥ / Εθνική Μονάδα Erasmus+ για αυτήν τη μοναδική ευκαιρία..!!», καταλήγει.