”Δεν είμαι σύμβουλος επικοινωνίας, συνεργάζομαι ως στρατηγικός αναλυτής”

Την ιδιότητα που φέρει στη νέα του συνεργασία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, το απόγευμα της Δευτέρας (13.5.24).

Μιλώντας στο Live News, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος τόνισε πως δεν είναι σύμβουλος επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν χρειάζεται να τον συμβουλεύει κανένας σε ζητήματα επικοινωνίας, έχει από μόνος του ένα έμφυτο επικοινωνιακό ταλέντο».

«Η συνεργασία έχει να κάνει με ένα εργαλείο που αποτυπώνει με μέθοδο ψυχομετρική όλες τις μετακινήσεις είτε ψηφοφόρων, είτε καταναλωτικών συμπεριφορών. Παραμένω λοιπόν στρατηγικός αναλυτής, αυτή είναι η δουλειά μου τα τελευταία 10 χρόνια, από αυτό ζω και πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι η συνεργασία», επισήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Όσον αφορά τη θέση του μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε: «Δεν έχω καμία θεσμική ιδιότητα στο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργάζομαι γιατί πράγματι με την Νέα Δημοκρατία έχω ψυχική και ουσιαστική απόσταση τα τελευταία 10 χρόνια, εκεί που πάντοτε ανήκω είναι στο δημοκρατικό προοδευτικό Κέντρο. Εάν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ από την δημοκρατική Αριστερά εκπροσωπεί και το προοδευτικό δημοκρατικό Κέντρο, είναι λογικό να έχουμε εφαπτόμενα σημεία».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Με τις θέσεις που εκφράζει ο Στέφανος Κασελλάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αισθάνομαι εγγύτερα και δεν το κρύβω. Αισθάνομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα με μεγαλύτερο πειθώ καλύπτει αυτό που ονομάζουμε δημοκρατικό προοδευτικό Κέντρο».

«Η πολιτική ουσία είναι ότι υπάρχει ένας μεσαίος χώρος που κατ’ εξοχήν εκπροσωπείται από την μεσαία τάξη, η οποία τείνει να αφανιστεί. Ο μεσαίος χώρος είναι γεγονός ότι και δημοκρατικός και προοδευτικός στην μεγάλη του πλειοψηφία και τείνει να είναι εγγύτερα στις θέσεις που σήμερα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

«Είμαι υπέρ των μη κρατικών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστημίων»
Για την ίδρυση των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε «είμαι κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που έγινε πια νόμος του κ. Πιερρακάκη και είναι αντισυνταγματικός, είμαι υπέρ των μη κρατικών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστημίων».

Ως προς μία ενδεχόμενη επιστροφή του στον πολιτικό στίβο σημείωσε: «Δεν το βλέπω να συμβαίνει στο προσεχές διάστημα».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει βαθιά ενσυναίσθηση»
Ερωτηθείς πώς βλέπει τον Στέφανο Κασσελάκη απάντησε:

«Είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα, είναι επιτυχημένος κι άφθαρτος. Είναι ένας άνθρωπος που σε μια μεγάλη χώρα, όπως είναι η ΗΠΑ, μόνος του κατάφερε να πετύχει επαγγελματικά. Αυτό σημαίνει ότι έχει μια συνταγή επιτυχίας, που αν του δώσουμε την ευκαιρία να την εφαρμόσει στην χώρα, τότε θα ωφεληθούμε όλοι και η ζωή μας θα γίνει καλύτερη. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει βαθιά ενσυναίσθηση, δηλαδή νοιάζεται πραγματικά για τους ανήμπορους και την μεσαία τάξη. Έχει πολλά να προσφέρει, κάθε μέρα γίνεται όλο και περισσότερο έτοιμος».

Καταλήγοντας ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έκανε την πρόβλεψη για την 9η Ιουνίου «ενδεχομένως να δούμε εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές».