Εγκαίνια Παρεκκλησίου στο Μαλάκι από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

DCIM100MEDIADJI_0391.JPG

Ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, τέλεσε σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου, τα εγκαίνια του Παρεκκλησίου των Αγίων Ιωάννου του Ρώσου και Αναστασίας της Ρωμαίας στο Μαλάκι Βόλου. Την παραμονή των Εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ο Μέγας Εσπερινός των Εγκαινίων.

Στην ομιλία του,  τόνισε ότι είναι μεγάλη ευλογία για έναν επίσκοπο, να τελεί τα εγκαίνια νέου ναού, που ο ίδιος είχε θέσει τον θεμέλιο λίθο και είχε τελέσει τα θυρανοίξια. Το Ιερό αυτό Παρεκκλήσιο, είναι ο κατά σειράν 44ος Ιερός Ναός που εγκαινιάζει στην αρχιερατική του διακονία στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Κάνοντας μιά γενική αναφορά στην πολυπληθή παρουσία των πιστών το τελευταίο διάστημα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα, στους ιερούς μας ναούς, αναφέρθηκε στο ζήτημα της υπογεννητικότητας που “μας απασχολεί και θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια”. Και συνέχισε: “Αυτό που μας ενώνει, είναι η ορθόδοξη πίστη μας. Η ενότητα της Εκκλησίας είναι και ενότητα του Γένους, του Έθνους, του λαού, της πατρίδος μας. Διότι αν εξουθενώσεις τον θεσμό που ενώνει, τότε οδηγείσαι σε διχασμούς και όποτε διχαστήκαμε οι Έλληνες, τότε χάσαμε ακόμα και τα πιο δίκαια συμφέροντά μας. Πρέπει να είμαστε εν εγρηγόρσει! ”

Τέλος, ευχαρίστησε τον π.Νικόλαο Νασιώκα, υπεύθυνο για την όλη προετοιμασία της τελετής των Εγκαινίων, τον εφημέριο π.Στέφανο Κολυνδρίνη για τις προσπάθειες που καταβάλει στην περιοχή προκειμένου να λειτουργούνται οι ιεροί ναοί και τα παρεκκλήσια, καθώς και όλους τους ιερείς, διακόνους, αναγνώστες, ιεροψάλτες που συμμετείχαν στην τελετή των Εγκαινίων, όπως και όλους τους πιστούς που συνέβαλαν ώστε να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα.

DCIM100MEDIADJI_0391.JPG