Λέσχη Εργαζομένων: “Παρέμβαση” σε μεζεδοπωλείο στην Τάκη Οικονομάκη για καταπάτηση δημόσιου χώρου

Xθες τπ απόγευμα 17 Μαΐου η Λέσχη Εργαζομένων Βόλου προχώρησε σε συντονισμό με συλλογικότητες σε παρέμβαση στην οδό Τ. Οικονομάκη, εναντίον ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης για καταπάτηση δημόσιοι χώρου.

“Η παρέμβαση αυτή αποτελεί μια πρώτη εξωστρεφή κίνηση ανάσχεσης της εμπορευματικής ασυδοσίας στο δημόσιο χώρο και κινηματικής απάντησης στην θρασύδειλη κουλτούρα των καταπατητών. Ταυτόχρονα ήταν μια παρέμβαση διεκδίκησης των γειτονιών μας που γίνονται πεδία κερδοφορίας επενδυτών, μεσιτών και επιχειρηματιών, εκτοπίζοντάς μας από τους τόπους που ζούμε, μετατρέποντας το δικαίωμα στην κατοικία την ελεύθερη συλλογική ζωή και ψυχαγωγία προνόμιο λίγων”
Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν έξω από την επιχείρηση – μεζεδοπωλείο του οποίου ο ιδιοκτήτης κατηγορεόται ότι επιτέθηκε σε κάτοικο της περιοχής.

“Στην παρέμβαση πετάχτηκαν τρικάκια, φωνάχτηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν και κολλήθηκαν ανακοινώσεις στη γειτονία. Η παρέμβαση έγινε δεκτή με θετική διάθεση από νεολαία και κόσμο της περιοχής. Σίγουρα δεν ισχύει το ίδιο για ορισμένες επιχειρήσεις που δεν έχασαν την ευκαιρία να καλέσουν την αστυνομία προφανώς διότι αντιλαμβάνονται τον δρόμο τσιφλίκι τους και τις πορείες ως εισβολή. Καλό είναι να αρχίσουν να τις συνηθίζουν.
Το δικαίωμα στις πόλεις μας κατακτιέται με αγώνα για να επαναφέρουμε και να διευρύνουμε την κοινωνική χρήση του δημόσιου χώρου, για να μην είναι τα σπίτια που μένουμε είδη πλουτισμού των αρπακτικών του real estate, για να είναι οι γειτονιές μας πεδία κοινωνικών δραστηριοτήτων για όλους και όχι πεδία ανταλλαγής αξιών. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε για συζήτηση, σχέδιο και δράση όλες τις μαχητικές συλλογικότητες της πόλης, σημειώνει η  Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου.