Νοσηλεύτρια αποκαλύπτει τις τρεις λέξεις που λένε οι άνθρωποι πριν πεθάνουν

Τις ίδιες τρεις λέξεις εκστομίζουν όσοι ασθενείς βρίσκονται στο κατώφλι του θανάτου, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μια νοσοκόμα τα βίντεο της οποίας στο TikTok είναι viral.

Η νοσοκόμα εξήγησε παράλληλα και τι είναι πραγματικά ο «επιθανάτιος ρόγχος», ο ήχος που παράγεται από τους ετοιμοθάνατους ασθενείς.

Η Julie μοιράζεται τις εμπειρίες της και τις συμβουλές της σχετικά με το άγχος του θανάτου με τους 1,5 εκατομμύριο ακολούθους της στο TikTok υπό τον λογαριαμσό @hospicenursejulie. Λέει ότι συχνά βλέπει τους «διαυγείς» ασθενείς της να βιώνουν οράματα των αποθανόντων αγαπημένων τους προσώπων που εμφανίζονται ως πνεύματα ή άγγελοι.

@hospicenursejulie 3 scary things that can happen at the end of life- but they can be normal. #hospicenursejulie #medicaleducation #caregiving #hospicenurse #symptoms #endoflifecare ♬ original sound – 💕 Hospice nurse Julie 💕

Αυτές οι εμφανίσεις των αποθανόντων μελών της οικογένειας συχνά έρχονται με ένα μήνυμα ότι «επιστρέφουν στο σπίτι». Σύμφωνα με την Julie, η πιο συνηθισμένη φράση που λένε οι άνθρωποι πριν πεθάνουν είναι συνήθως «Σ’ αγαπώ», ή φωνάζουν τη μαμά ή τον μπαμπά τους που συνήθως έχουν ήδη φύγει από τη ζωή.

Σε ένα άλλο βίντεο, η Julie καθησυχάζει τους χρήστες σχετικά με το τι θεωρείται «φυσιολογικό» να παρακολουθεί κανείς όταν ένα αγαπημένο του πρόσωπο πεθαίνει από φυσικά αίτια.

Εξηγεί ότι οι αλλαγές στην αναπνοή, το χρώμα του δέρματος, ο «επιθανάτιος ρόγχος» και ο πυρετός είναι τυπικά φαινόμενα.

Διευκρινίζει περαιτέρω: «Τα μοτίβα αναπνοής αλλάζουν προς το τέλος της ζωής κατά τη φάση του θανάτου, η οποία είναι συνήθως λίγες ώρες έως λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο»,,σημειώνει σύμφνα με την dailystar.com.

Προσθέτει ότι ενώ οι περισσότερες οικογένειες μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά, εννέα φορές στις δέκα δεν συμβαίνει αυτό.

Η Julie σχολίασε και τις αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, γνωστές ως στίγματα, όπου τα άκρα γίνονται λίγο μωβ. Είπε ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας θανάτου και δεν αποτελεί ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Οι τελικές εκκρίσεις, ή αλλιώς επιθανάτιος ρόγχος, είναι απλώς μια συγκέντρωση σάλιου στο πίσω μέρος του λαιμού που απλά ακούγεται πολύ άσχημα. «Ο πυρετός συμβαίνει επίσης συχνά επειδή χάνουμε την ικανότητα να ελέγχουμε τη θερμοκρασία του κορμού, οπότε η θερμοκρασία μας θα αυξομειώνεται στο τέλος της ζωής. Και πάλι, όλα αυτά είναι πολύ φυσιολογικά και μέρος της διαδικασίας θανάτου και θανάτου αν πεθαίνετε φυσιολογικά στο σπίτι», σημειώνει.

newsit.gr