Χταπόδι οδηγεί δύτρια σε ένα κρυμμένο μυστικό στον βυθό της θάλασσας

Η έμπειρη δύτρια Τζουλς Κέισι υπέθεσε ότι το τεράστιο χταπόδι ήταν απλώς περίεργο γι’ αυτήν όταν τέντωσε ένα μακρύ πλοκάμι και το τύλιξε γύρω από το χέρι της.

Όταν όμως άρχισε να κολυμπάει μακριά, οδηγώντας την μαζί του, εκείνη ήταν που έδειξε περιέργεια, σύμφωνα με την New York Post.

Πού πήγαιναν;

«Έμεινα έκπληκτη»

«Κολυμπούσε λίγο, μετά σταματούσε και γύριζε να με κοιτάξει, σχεδόν σαν να ήθελε να βεβαιωθεί ότι εξακολουθούσα να το ακολουθώ», είπε η  Κέισι.

«Ένιωθα σαν να με παρασύρει, οπότε σκέφτηκα, εντάξει – θα ακολουθήσω και θα δω τι θα συμβεί».

Το χταπόδι τυλιγμένο στο χέρι της Κέισι την οδηγεί

Μετά από αρκετά λεπτά κολύμβησης μαζί στα παγωμένα νερά της χερσονήσου Μόρνιγκτον, οι απίθανοι νέοι φίλοι έφτασαν στον προορισμό τους.

Η Κέισι είχε οδηγηθεί σε ένα απόκοσμο και μυστικό ιερό στον πυθμένα του ωκεανού.

«Είναι σαν επιτύμβια στήλη», είπε. «Έμεινα έκπληκτη. Ήταν πολύ ιδιαίτερο» πρόσθεσε.

Ο βωμός στον οποίο την οδήγησε το χταπόδι, περιλαμβάνει τη φωτογραφία ενός άνδρα που κρατάει ένα χνουδωτό λευκό σκυλί και φέρει μια πλάκα με το όνομα «Lorenz».

Η φωτογραφία στην οποία οδήγησε την Κέισι το χταπόδι, σύμφωνα με τα όσα λέει η ίδια

Ο νέος της φίλος, το χταπόδι, αιωρούνταν γύρω της, γαντζωμένος πάνω της, φαινομενικά πανηγυρίζοντας που κατάφερε να οδηγήσει την Κέισι σε αυτό.

Ποιος ήταν ο άνδρας στην φωτογραφία;

Η απίστευτη αυτή συνάντηση της έδωσε την απάντηση σε ένα μυστήριο που έψαχνε από τότε που ανακάλυψε διάφορα βυθισμένα αγάλματα κήπου, στερεωμένα στον πυθμένα του ωκεανού με μεταλλικούς πασσάλους.

 

Κατά τη διάρκεια των λίγων εβδομάδων στις επόμενες καταδύσεις, είχαν εμφανιστεί και άλλοι πάσσαλοι και σωλήνες PVC, ο καθένας σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων μεταξύ τους.

Αυτό που της έκανε εντύπωση όπως είπε σε αυτά που έβλεπε κάτω από τον βυθό ήταν ότι «κάθε είδος αντικείμενο που είχε τοποθετηθεί κάτω από το νερό επέτρεπε στα μαλακά κοράλλια και τα φυτά να αναπτυχθούν σε ένα είδος τεχνητού υφάλου, που φέρνει ζωή. Δημιουργεί ένα μικρό οικοσύστημα».

Πρόσφατα, ενώ βρισκόταν σε ένα τοπικό κατάστημα καταδύσεων, η Κέισι έπιασε κουβέντα με έναν άνδρα και του ανέφερε την απίστευτη εμπειρία με τον ξεναγό της το χταπόδι.

«Ήταν το άτομο που έφτιαξε τον ύφαλο», αποκάλυψε η Κέισι.

in.gr