Το δεύτερο Dance Workshop στον Βόλο από το Dancing Histor(y)ies και την ομάδα 420People

Σεμινάριο Χορού - 1

Το δεύτερο Workshop του «Dancing Histor(y)ies» διοργανώνεται στον Βόλο υπό την αιγίδα του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», μέσω της ΕΚΠΟΛ (Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού) της Περιφέρειας Θεσσαλίας που συμμετέχει ως θεσμικός εταίρος στο έργο.
Η εκπληκτική χορευτική ομάδα του σύγχρονου χορού 420People έρχεται για δεύτερη φορά στον Βόλο από την Πράγα για το δεύτερο εργαστήριο στις 21 & 22 Μαΐου, όπου θα διδάξουν οι εξαιρετικοί χορευτές του.
Το Dance Workshop θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου (Κουταρέλια 111)

Ώρες και Ημέρες:
Τρίτη, 21/5
● 18:30-20.00: Dance workshop 1
● 20:30-22.00: Dance workshop 2
Τετάρτη, 22/5
● 15:00-17.00: Dance workshop 3

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων (περιορισμένος αριθμός θέσεων) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ.: 6986705763 (ώρες επικοινωνίας 11:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.)

Το Dance Workshop από την χορευτική ομάδα 420People αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την τοπική κοινότητα να παρακολουθήσει, να συμμετάσχει και να εμπλακεί ενεργά στα Workshops των χορευτικών ομάδων. Τα Workshops των χορευτικών ομάδων αποτελούν μέρος της διαδικασίας που θα οδηγήσει στο φεστιβάλ, το οποίο έχει οριστεί στις 3 – 8 Σεπτεμβρίου 2024 με δρώμενα και παραστάσεις σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους.

Για το «Dancing Histor(y)ies»: Τριετές πρόγραμμα «Dancing Histor(y)ies», που υλοποιείται υπό την αιγίδα του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» και συνδυάζει τις προσπάθειες 13 θεσμικών φορέων από 11 ευρωπαϊκές χώρες (https://dancinghistoryies.org) μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αφού η ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) συμμετέχει ως θεσμικός εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο Dancing Histor(y)ies, Binding Communities and Heritage Through Dance. Βασικός στόχους του προγράμματος είναι η σύνδεση κοινοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του χορού.

Το έργο επικεντρώνεται στην προώθηση αρχαιολογικών χώρων μέσω των παραστατικών τεχνών και στοχεύει στον εντοπισμό ενός καινοτόμου, αποτελεσματικού και αναπαραγώμενου μοντέλου για την ανάδειξη πολιτιστικών χώρων, με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στην καλλιτεχνική παραγωγή και στη συνειδητή απόλαυση της κληρονομιάς, προωθώντας επίσης τη διεθνή κυκλοφορία των Ευρωπαίων καλλιτεχνών.