Μυλόπουλος: Κυβέρνηση και “Ολλανδοί” έστησαν fund στη Θεσσαλία – Ιδιωτικοποιούν γη και νερό

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε σήμερα ο καθηγητής πανεπιστημίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Μυλόπουλος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Βόλο, στο πλαίσιο περιοδείας της Νέας Αριστεράς.

Ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε ότι η χώρα, η Ευρώπη και ο κόσμος περνούν φάση τεκτονικών αλλαγών, αλλά η κλιματική κρίση είναι η μεγαλύτερη και επίκεντρο της είναι η Θεσσαλία. Η ανασυγκρότηση της περιφέρειας Θεσσαλίας σχεδιάζεται από κυβερνητικούς φίλους, που αναφέρονται στις πλημμύρες ως ένα αναπάντεχο φαινόμενο. «Λένε ψέματα, τα γνώριζαν όλα, ήταν ενημερωμένοι για το τι θα συμβεί.

“Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί φώναξαν την ολλανδική εταιρεία, γιατί είναι πρώτη στις δουλειές στις αποικιακές χώρες και πουλά εδάφη και πόρους. Ιδιωτικοποιούν το νερό στη Θεσσαλία μέσω αυτού του Οργανισμού που στήνουν και όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Και μία υφαρπαγή γης που σχεδιάζεται. Εχει γίνει ήδη το fund που θα αγοράσει εκτάσεις για να στήσει μονοκαλλιέργειες. Αγρότες θα γίνουν κολίγοι στα χωράφια τους. Είναι δυστοπία αυτό που ζούμε. Η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ και καμία αντίδραση δεν υπάρχει από πουθενά. Εμείς το προβάλλουμε παντού το ζήτημα και πρέπει να αντιδράσουμε. Γίνεται μια καθαρή κερδοσκοπία στον πόνο των ανθρώπων. Έχουμε περπατήσει παντού και το είδαμε. Η αντιπλημμυρική οχύρωση στον Βόλο, είναι ανύπαρκτη. Και το σηκώνουμε το θέμα και το προβάλλουμε γιατί είναι το ζοφερό μέλλον του τόπου και ολόκληρης της χώρας”, είπε ο κ. Μυλόπουλος.

«Το μέλλον είναι άδηλο. Η χώρα μας δυστυχώς -και όσο αντικειμενικά να το δει κανείς- είναι σε όλους τους πίνακες τελευταία παντού, από την οικονομία μέχρι το κράτος δικαίου. Στην αριστερά υπάρχει ένα μεγάλο κενό και αυτή πρέπει να βγει μπροστά. Αυτό το βάρος ανέλαβε η Νέα Αριστερά. Και πρέπει να ενισχυθεί», δήλωσε.