Κίνδυνος για κατοίκους και επισκέπτες μισογκρεμισμένο κτίσμα στην πλατεία της Αργαλαστής

Να λάβει άμεσα μέτρα για το μισογκρεμισμένο κτίσμα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Αργαλαστής και αποτελεί κίνδυνο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού, όπως επίσης για την επίλυση των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, καλεί την δημοτική αρχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου η παράταξη “Νέα Αρχή για τον Τόπο μας” με επικεφαλής τον κ. Παπαδημητρίου. Μάλιστα, τα μέλη της παράταξης κρίνουν αναγκαίο να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής, με κυρίαρχο το ζήτημα των υπηρεσιών υγείας.

Η ανακοίνωση:

“Από την έναρξη της νέας θητείας μας στο δημοτικό συμβούλιο δεσμευτήκαμε να λειτουργούμε δημιουργικά και με γνώμονα το γενικό καλό, να ασκούμε την κριτική μας όποτε χρειάζεται και, κυρίως, να διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμα τον πολιτών σε ένα καλύτερο αύριο.

Σε αυτή τη διάσταση χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος και τα στελέχη της παράταξής του παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Συνδυασμού μας, όπως και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε και σπεύδουν να παρεμβαίνουν, όχι πάντα, ώστε να επιλύουν τα προβλήματα που αναδεικνύουμε.

Όσο και αν η έννοια του γενικού καλού είναι άγνωστη για κάποια από τα στελέχη της παράταξης Μιτζικού, όσο και αν σε αρκετές περιπτώσεις τα συμφέροντα και οι απαιτήσεις των “δικών μας παιδιών” υπερισχύουν, τελικά, ακόμη και της ίδιας της κοινής λογικής”.
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου «Νέα Αρχή για τον Τόπο μας», με αφορμή πρόσφατες εξελίξεις, αλλά και τα προβλήματα που επισημαίνουν στο δημοτικό διαμέρισμα της Αργαλαστής.

Και συνεχίζει:
“Υπό αυτή την έννοια καλωσορίζουμε την πρόσφατη στήριξη από τον κ. Μιτζικό του ψηφίσματος διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτιστικών Φορέων Κεραμιδίου, Κερασιάς και Καναλίων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι.
Καλωσορίζουμε, επίσης, και την δήλωση του κ. Δημάρχου για την “κάθετη και έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία του” στην αδειοδότηση εγκατάστασης και λειτουργίας αιολικών πάρκων στο Πήλιο, αν και, μάλλον, άργησε πολύ τόσο σε σχέση με το αρχικό κάλεσμα μας να πάρει θέση, όσο και σε σχέση με τις εξελίξεις και, υπ’ αυτή την έννοια, θεωρούμε την αντίδραση αυτή, σε ένα βαθμό, υποκριτική.
Για να επανέλθουμε, όμως, και στα πιο άμεσα ζητήματα της καθημερινότητας, είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται μια σημαντική προσπάθεια για την αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας της Αργαλαστής, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής μας.

Σύμφωνα όμως με όσα μας μεταφέρουν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής υπάρχει ένα κτίσμα μισογκρεμισμένο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, που αμαυρώνει την εικόνα της πλατείας και, κυρίως, αποτελεί κίνδυνο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πλατείας.
Βέβαια, είναι γνωστό σε όλους ότι το εν λόγω κτίσμα αποτελεί ιδιωτική περιουσία. Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει είναι το κατά πόσο ο Δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, για να διασφαλίσει, πρωτίστως, την ακεραιότητα των πολιτών.
Αντίστοιχο είναι το ερώτημα και σε ότι αφορά τις ενέργειες από την πλευρά του Δήμου για να επιλυθούν τα εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής.

Προβλήματα που, επίσης, είναι γνωστά σε όλους -παρά το γεγονός ότι κάποιοι τώρα τα ανακαλύπτουν- και χρονίζουν, χωρίς ωστόσο να καταβάλλονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
Προφανώς, ο Δήμος δεν μπορεί να προσλάβει μόνιμο παιδίατρο ή τις υπόλοιπες ειδικότητες ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, όμως τούτο δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι ελλείψεις που καταγράφονται θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και η κάλυψη τους είναι αναγκαία, ειδικά σε μία περιοχή με τις ιδιαιτερότητες του Νοτίου Πηλίου.
Έχουν γίνει, όμως, οι απαιτούμενες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές, έχουμε ασκήσει σαν Δήμος τις πιέσεις που απαιτούνται ή απλά περιοριζόμαστε στην συλλογή φωτογραφιών με στελέχη της Κυβέρνησης;

Θα περιμέναμε όμως, δεδομένου του γεγονότος ότι ο κ. Μιτζικός στηρίχθηκε από την σημερινή Κυβέρνηση, σταδιακά να επιλύονται τα προβλήματα αυτά ή, έστω, να δρομολογείται η επίλυσή τους.
Η διαιώνιση τους, όμως, μας κάνει να προβληματιζόμαστε για αυτό που τελικά συμβαίνει. Είναι θέμα αποτελεσματικότητας; Μήπως οι όποιες ενέργειες, αν έχουν γίνει, είναι κάπως “χλυαρές”;
Ωστόσο, η υγεία των πολιτών είναι το υπέρτατο αγαθό και θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα κάθε αρχής και η επίλυση των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής επείγει. Διότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν επιδέχεται εκπτώσεων.
Και όπως γνωρίζει ο κ. Μιτζικός, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γίνεται ακόμη σοβαρότερο, λόγω της σημαντικής αύξησης του πληθυσμού, εξαιτίας του τουρισμού.

Αυτονόητα, λοιπόν, καλούμε τον κ. Δήμαρχο να ενημερώσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί στο άμεσο μέλλον.
Όπως, επίσης, τον καλούμε σε μία γενικότερη συζήτηση, στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου ο κάθε συνδυασμός να εκφράσει τις θέσεις και το όραμα του, σε ότι αφορά το σημαντικότατο ζήτημα των υπηρεσιών υγείας στον Δήμο μας.”