“Αδειάζουν” από γιατρούς τα Κέντρα Υγείας της ηπειρωτικής Μαγνησίας -“Φύλλα πορείας” για Σποράδες

Μπορεί η τουριστική περίοδος να έχει ήδη ξεκινήσει και τα νησια να υποδέχονται, κυρίως ξένους τουρίστες, όμως για ακόμα μία χρονιά το υπουργείο Υγείας δεν έχει λάβει μέτρα για την υγειονομική κάλυψη.
Αποψιλώνονται τα Κέντρα Υγείας από γιατρους προκειμένου να καλύπτουν ανάγκες στα νησιά των Σποραδων, σύμφωνα με όσα καταγγέλουν ειδικευμένοι γιατροί στα Κέντρα Υγείας της ηπειρωτικής Μαγνησίας.

Οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας προειδοποιούν ότι θα καταρρεύσουν υγειονομικά γιατι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να καλύψει τα κενά με μετακινήσεις γιατρών.

Έτσι και φέτος, το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών θα κληθούν άλλη μια φορά να καλύψουν οι αγροτικοί γιατροί οι οποίοι όμως να σημειωθεί ότι είναι ανειδίκευτοι. Οι αγροτικοί όπως και οι επιμελητές που θα σταλούν στα νησιά, είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν μια εβδομάδα κάθε μηνα στη Σκιάθο , στη Σκόπελο ή την Αλόννησο με 7ημερη εφημερία. Από το Κέντρο Υγείας αναχωρεί για Σκιάθο ο ένας και μοναδικός αγροτικός και “φύλλο πορείας” παίρνουν γιατροί και από άλλα Κέντρα Υγείας.

Στη Σκιάθο, στη Σκόπελο και στην Αλόννησο εννοείται πως δεν καλύπτονται οι ανάγκες ούτε από τις μετακινήσεις γιατρών.

Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχε μείνει με 2 ειδικευμένους γιατρούς που κάνουν εφημερίες και 2 αγροτικούς για 60.000 πληθυσμό το καλοκαίρι. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει ασφάλεια για τους ασθενείς στις εφημερίες.

Όταν χρειασθεί διακομιδή ασθενούς συνοδεία γιατρού, το κέντρο υγείας για πολλές ώρες δεν θα καλύπτεται από γιατρό.