Ψηφιακό το κτηματολόγιο του Βόλου-Εγκαινιάστηκε από τον Κυρανάκη

Το νέο υποκατάστημα του κτηματολογίου στον Βόλο λειτουργεί στην οδό 28ης Οκτωβρίου 219 και  Χ. Τρικούπη και εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Στον χώρο φιλοξενούνται τα αρχεία των υποθηκοφυλακείων Αργαλαστής, Μηλεών και Ζαγοράς και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

«Σήμερα και με πολλή προσπάθεια ανακατασκευής και εργασιών ανακαίνισης του γραφείου, ερχόμαστε επιτέλους σε έναν ανθρώπινο σύγχρονο χώρο ο οποίος θα επιτρέπει στους εργαζόμενους του φορέα μας να λειτουργούν σε ανθρώπινες συνθήκες και οι επαγγελματίες που εξυπηρετούνται καθημερινά και οι πολίτες δεν θα ψάχνουν πλέον σε τεράστιους όγκους χαρτιών σε ένα στενό γραφείο ή στα ξεχωριστά υποθηκοφυλακεία της Μαγνησίας. Θα έρχονται εδώ για να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε ο κ. Κυρανάκης και ευχαρίστηκε τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο, γιατί όπως είπε έχει θέσει από την αρχή της θητείας του σε πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα.

Πρόσθεσε ότι το αρχείο ψηφιοποιείται και πως σε λίγους μήνες το αρχείο του Βόλου και των υποθηκοφυλακείων της Μαγνησίας θα είναι διαθέσιμο ψηφιακά, για να μπορεί κάθε δικηγόρος να κάνει έρευνα τίτλων από το γραφείο ή από το σπίτι του οποιαδήποτε στιγμή.