Νέα Αριστερά: Διαψεύδει δημοσιεύματα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν την Νέα Αριστερά να αθροίζεται κοινοβουλευτικά στη δύναμη του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής επιχείρησε με σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς.

Όπως αναφέρουν από την Νέα Αριστερά, «το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου. Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν».

«Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

• Η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές.

• Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.

• Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα.

Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι τα μέτωπα αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος», καταλήγουν από την Νέα Αριστερά.

«Ούτε συζήτηση υπάρχει, ούτε υπάρχουν πολιτικές διεργασίες στην Νέα Αριστερά» για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, εξηγούσαν στο protothema.gr, πηγές της.

Την ίδια ώρα, όμως, τόσο ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, όσο και τα περισσότερα στελέχη έχουν δηλώσει, ήδη προεκλογικά, το παρόν στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, χωρίς να κρύβουν το ενδιαφέρον τους για την επόμενη μέρα. Ωστόσο, η λογική τους δεν είναι οι όποιες κινήσεις να εξελιχθούν παρασκηνιακά, «ούτε με παιχνίδια, ούτε με διαρροές», όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, αλλά με συντεταγμένο, ανοιχτό διάλογο και στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων.

Πάντως, το τι μέλλει να πράξουν οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς στο εξής έχει τεθεί και στο επίκεντρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το βράδυ των Ευρωεκλογών και εξής, καθώς η Κουμουνδούρου επανάφερε χθες το αίτημα επιστροφής των 11 εδρών μέσω της Εκπροσώπου Τύπου, Βούλας Κεχαγιά, με βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατακεραυνώνουν τους πρώην συντρόφους τους μπροστά στο ενδεχόμενο ευρύτερων εξελίξεων.

Άγχος Κασσελάκη για πιθανή συνεργασία

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε τρεις φορές στις ομιλίες του την τελευταία προεκλογική εβδομάδα στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- Νέας Αριστεράς, παρότι αυτό δεν ήταν τότε ορατό στον πολιτικό ορίζοντα.

Μιλώντας, για παράδειγμα, στο Ηράκλειο «διαβάζω μάλιστα διάφορα δημοσιεύματα για επικείμενη συνεργασία των επαγγελματιών της κλεμμένης έδρας με ό,τι θα έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά τις Ευρωεκλογές. Χωρίς να διαψεύδουν ότι έγιναν συζητήσεις, αιφνιδιάζονται όπως ο Μητσοτάκης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας πως «τους κατανοώ. Εκτός πολιτικής, εκτός κομματικού σωλήνα, θα ήταν δύσκολα γι’ αυτούς: θα έπρεπε να δουλέψουν», αποστροφή που εξελήφθη ως ένδειξη αμηχανίας της Κουμουνδούρου απέναντι στην κινητικότητα στον ευρύτερο χώρο.