Τέσσερα βραβεία για το 2ο Νηπιαγωγείο Βόλου στον 1ο Διαγωνισμό Φιλοζωίας

Σάρωσε τα βραβεία στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοζωίας που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας το 2ο Νηπιαγωγείο Βόλου.

Το σχολείο έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Ψηφιακή Δημιουργία» με την ομαδική δημιουργία ψηφιακού επιτραπέζιου παιχνιδιού για τα ζώα της Σαβάνας των μαθητών του πρωινού τμήματος. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί ήταν οι Παρασκευή Γεωργιάδη και Μαρία Σταμπούλογλου. Στο ψηφιακό παιχνίδι τα πιόνια και το ταμπλό αποτελούν εικαστικές δημιουργίες των παιδιών, ενώ παράλληλα, καθώς παίζει κανείς μπορεί να ακούσει ηχητικές οδηγίες από τα ίδια τα παιδιά!

Επίσης, το σχολείο έλαβε πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Μικτής Τεχνικής», με ατομικό έργο της μαθήτριας Μπαντίδου Λυδίας εμπνευσμένο από το παραμύθι «Η Μπουμπού κι η Μπαμπαλού», με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Βασιλική Κανάκη.

Ακόμη, διπλό πρώτο βραβείο απέσπασε στην κατηγορία «Κολάζ» για δύο ομαδικά έργα, «Ο Λάμπης το λυκάκι απολαμβάνει τη νύχτα» και «Ο Λάμπης φεύγει από το καμένο δάσος», με έναυσμα το παραμύθι «Ο Λάμπης: ένα λυκάκι μεγαλώνει στην Πίνδο!». Υπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η Φιλίτσα Γεωργούλα.

«Τρία τμήματα από το σχολείο μας συμμετείχαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοζωϊας με τίτλο «Συμβιώνοντας με τα ζώα» και βραβεύτηκαν όλα με πρώτα βραβεία για τις συμμετοχές τους! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές μας και στις ταλαντούχες εκπαιδευτικούς τους, που προσέγγισαν με άρτιο παιδαγωγικό τρόπο την τόσο ενδιαφέρουσα θεματική και διέπρεψαν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου.