Το “Βατερλό” του Νίκου Ανδρουλάκη και οι υποψήφιοι από τα “καλάθια”

Το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας μέσω της Νομαρχιακής του δηλώνει ότι λήφθηκε το μηνυμα των ευρωεκλογών για πρωτοβουλίες συνεννόησης στο επίπεδο των “γνήσια προοδευτικών δυνάμεων” και ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης ορθώς δεσμεύτηκε ήδη για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες”.Parole parole, parole.

Ποιοι είναι οι γνήσιοι προοδευτικοί αλήθεια και με ποιο ISO θα τους επιλέξει ως συνομιλητές ο Νίκος Ανδρουλάκης; Γιατί εάν το ISO της προοδευτικότητας κρατάνε στο ΠΑΣΟΚ στελέχη όπως για παράδειγμα, η μοναδική βουλευτής της Θεσσαλίας Ευαγγελία Λιακούλη- που αρνήθηκε μαζί με άλλους “προοδευτικούς” βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν νόμους εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους με αιχμή τα ανθρώπινα δικαιώματα- τότε μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθεί το ΠΑΣΟΚ ποιοι θέλουν να συζητήσουν μαζί του και κάτω από ποιο … καντηλέρι θα γίνει αυτή η συζήτηση. Στο ΠΑΣΟΚ έγινε στις ευρωεκλογές μια καταγραφή της στασιμότητας, απέναντι σε μια ηττημένη ΝΔ, μιας στασιμότητας που όλοι αντιλαμβάνονται και καταγράφουν αλλά δεν κάνουν κάτι να την αλλάξουν.

Το ΠΑΣΟΚ έπαψε προ πολλού να απασχολεί ως κυβερνητικό είδος γιατί σήκωσε το βάρος των μνημονίων, αλλά δυστυχώς έπαψε να απασχολεί και ως συνομιλητής γιατί ένα κρίσιμο τμήμα των βουλευτών του και του στελεχιακού του δυναμικού σε κάθε πόλη και σε κάθε περιφέρεια της χώρας είτε είναι σε ανοιχτή συνεργασία με τη ΝΔ, είτε με το εξωκοινοβουλευτικό κόμμα της εκκλησίας, είτε και με τα δύο. Ποιος φταίει; Οι επλογές της εκάστοτε ηγεσίας.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της κρίσης στο ΠΑΣΟΚ, που δεν ξεπεράστηκε ποτέ, φτάνει να δει ποιοι θέσανε πρώτοι μετά τις ευρωεκλογές θέμα ηγεσίας. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και η Νάντια Γιαννακοπούλου. Αυτό είναι το πραγματικό βατερλό για τον Νίκο Ανδρουλάκη… να σε αμφισβητεί ο Κωνσταντινόπουλος και η Γιαννακοπούλου.

Αυτό είναι το βατερλό των επίδοξων προέδρων που τους έβγαλαν για “λαγούς”.

Υποψήφιοι πρόεδροι από το “καλάθι” θα υπάρξουν αναμφίβολα, αλλά αυτό δεν είναι ούτε το ζητούμενο, ούτε το χρήσιμο.

Μέχρι λοιπόν να καταλήξει το ΠΑΣΟΚ ποιο είναι, με ποιους είναι και που πάει, θα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μόνο στα καφενεία και όχι πόλος και καταλύτης εξελίξεων.