Νέα Αριστερά Μαγνησίας: Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με δράσεις και πρωτοβουλίες

Η Νέα Αριστερά Μαγνησίας ευχαριστεί τους 1.709 πολίτες του Νομού που υποστήριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του κόμματος, τονίζοντας ότι μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη ενίσχυση της αποχής, την άνοδο της ακροδεξιάς και την αποτυχία των τριών μεγαλύτερων εκλογικά κομμάτων να πετύχουν τους στόχους τους, η Νέα Αριστερά απέτυχε να κατακτήσει τον δικό της στόχο, την εκλογή δηλαδή ευρωβουλευτή.

Πέρα από τους ψηφοφόρους, η Νέα Αριστερά Μαγνησίας ευχαριστεί τους φίλους και συντρόφους που υποστήριξαν, ενίσχυσαν έναν αγώνα που στηρίχθηκε οικονομικά μόνο από  τους ίδιους, οργάνωσαν περιοδείες και εκδηλώσεις και βοήθησαν με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και ενθουσιασμό στη μεταφορά του μηνύματος σε μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. “Η κινητήριος δύναμη όσων συμμετείχαν στο τοπικό εγχείρημα της Νέας Αριστεράς, που δεν μετράει περισσότερους από 4 μήνες, δεν ήταν το κομματικό καθήκον αλλά η έγνοια τους για την υπόθεση της Αριστεράς και ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Η Αριστερά όμως κρίνεται στα δύσκολα γι’ αυτό η Νέα Αριστερά είναι εδώ και συνεχίζει”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της Νέας Αριστερά Μαγνησίας:
Συνεχίζουμε γιατί υπάρχει η κοινωνική ανάγκη για μια μαχητική, ανοιχτόμυαλη και πληθυντική Αριστερά.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της αναγέννησης της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς, στην δημιουργία δεσμών και αμφίδρομης σχέσης με τα τμήματα της κοινωνίας, φωνή των οποίων θέλουμε να αποτελούμε στην κεντρική και τοπική πολιτική σκηνή.

Το προσεχές διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλία δημοσιοποίησης της επεξεργασμένης εναλλακτικής μας πρότασης -η οποία αποτελεί την αρχή μιας σειράς προτάσεων προγραμματικού περιεχομένου και ενωτικής λογικής- για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και την αναγκαιότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Η πρόταση αυτή διαμορφώθηκε από ομάδα συντρόφων και συντροφισσών που καλύπτουν πολλά επιστημονικά πεδία και η συνοπτική παρουσίαση της έγινε στην προεκλογική ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, στην Λάρισα.

Πρόκειται για ένα επεξεργασμένο σχέδιο, με κονδύλια που μπορούν να επιτευχθούν, και συστήνει ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα που θα μπορούσε να αναδείξει τη Θεσσαλία οικουμενικό παράδειγμα ανασυγκρότησης, ένα μοντέλο δίκαιης και δημοκρατικής πράσινης μετάβασης. Είναι επομένως μία πρόταση που μπορεί να αποτελέσει τη βάση μίας ευρύτερης πολιτικής συμφωνίας-συνεργασίας όλων των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων, των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν ενεργοί πολίτες, των μαζικών φορέων της τοπικής κοινωνίας συμπεριλαμβανομένου και της νέας περιφερειακής αρχής.

Ένα κοινό μέτωπο πράσινης δημοκρατίας είναι αυτό που έχει ανάγκη η Θεσσαλία και οι πολίτες της.