Εξαφάνιση – μυστήριο 19χρονου Βρετανού στην Τενερίφη

Η τελευταία επικοινωνία του 19χρονου ήταν το πρωί της Δευτέρας (17/6), όταν τηλεφώνησε στη φίλη του Λούσι Λο για να της πει ότι είχε χαθεί ενώ επέστρεφε με τα πόδια στο κατάλυμά του.

Ο Τζέι είχε πάει να μείνει με ανθρώπους που είχε γνωρίσει στο μουσικό φεστιβάλ NRG νωρίτερα εκείνη την ημέρα. Ο έφηβος είχε χάσει το λεωφορείο, πράγμα που σήμαινε ότι είχε ξεκινήσει ένα ταξίδι που αναμενόταν να διαρκέσει 11 ώρες με τα πόδια.

Η ίδια τόνισε ότι ο 19χρονος «δεν ήταν ηλίθιος» και πρόσθεσε: «Κάτι περίεργο συμβαίνει. Είναι ύποπτο. Μέσα σε δύο μέρες μου λες ότι κάποιος δεν τον έχει δει.Υπάρχει ένα εστιατόριο 10 λεπτά μακριά που θα το είχε δει ή θα περνούσε από εκεί. Είναι ύποπτο και παράξενο».

«Αν είχε δει κάποιον ή ένα αυτοκίνητο, θα είχε κάνει σήμα στο αυτοκίνητο – θα είχε πει ότι χρειαζόταν ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με κάποιον, υπογράμμισε.

«Δεν θα άφηνε ποτέ την οικογένειά του να ανησυχεί έτσι – δεν θα μας άφηνε ποτέ να ανησυχούμε έτσι. Αν έβλεπε κάποιον, το πρώτο πράγμα που θα έκανε ήταν να πει πρέπει να τηλεφωνήσω στη μαμά μου – το ξέρω αυτό με βεβαιότητα. Ποτέ δεν θα άφηνε τη μαμά του να ανησυχεί έτσι», τόνισε.

Το τελευταίο ίχνος του Τζέι
Ο Τζέι εθεάθη για τελευταία φορά φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι με βερμούδα και αθλητικά παπούτσια, με το τηλέφωνό του να δείχνει ως τελευταία τοποθεσία το πάρκο Ρουράλ ντε Τένο, μια περιοχή δημοφιλής στους πεζοπόρους.

Όπως απακάλυψε η Λο της τηλεφώνησε για να της πει ότι «δεν ήξερε πού βρισκόταν», ότι «χρειαζόταν ένα ποτό» και ότι «είχε κόψει το πόδι του σε έναν κάκτο».

Παρά το γεγονός ότι η μπαταρία του κινητού του είχε πέσει στο 1%, κατάφερε να της στείλει μια φωτογραφία της θέσης του.

Όταν του είπε να επιστρέψει στο σημείο από το οποίο είχε περπατήσει, εκείνος είπε ότι δεν ήξερε πού ήταν αυτό.

Ο νεαρός ήταν χωρίς φαγητό και νερό, πρόσθεσε, και φορούσε ένα μπλουζάκι και ένα σορτσάκι. «Είναι πολύ ζεστά την ημέρα και πολύ κρύα τη νύχτα», δήλωσε στην εκπομπή UK Tonight του Sky News.

«Οπότε την ημέρα θα είναι πολύ ζεστός χωρίς ποτό και τη νύχτα θα είναι πολύ κρύος χωρίς κατάλληλο ρουχισμό», πρόσθεσε.

Πηγή: cnn.gr