Οι κάτοικοι του Βόλου πίνουν το χειρότερο και ακριβότερο νερό στην Ελλάδα -“Επιτυχία” της δημοτικής αρχής Μπέου

Το χειρότερο και ακριβότερο νερό καταναλώνουν οι Βολιώτες και η ΔΕΥΑΜΒ που αδυνατεί να  εξασφαλίσει επαρκή ποσότητα για να υδροδοτείται η πόλη , το κόβει σε όλους όσοι αδυνατούν να πληρώσουν εν μέσω καύσωνα. Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία με ανακοίνωσή της ασκεί σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή Μπέου και την κατηγορεί ότι επί δέκα χρόνια έχει οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα υδροδότησης.

Υπάρχει μια παροιμία που λέει: «Το λύκο τον κουρεύανε και πίσω-πίσω μάλλιαζε». Αυτή η παροιμία «ταιριάζει γάντι» στη ΔΕΥΑΜΒ. Γιατί ενώ συνεχώς μας λέει για τα έργα που έχει κάνει και έχουν βελτιώσει, υποτίθεται, το νερό που τρέχει στις βρύσες των Βολιωτών, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Πληρώνουμε ένα από τα ακριβότερα και χειρότερα νερά στην Ελλάδα. Αδιάψευστος μάρτυρας ο μετρητής της σκληρότητας (TDS) του νερού που, με όριο το 200, δείχνει 933(!) (βλ. φωτογραφία). Η σκληρότητα νερού είναι παράμετρος ποιότητας του νερού που σχετίζεται με την περιεκτικότητα αυτού σε άλατα ασβεστίου και μαγνησίου. Το σκληρό νερό είναι το νερό που προκαλεί προβλήματα από τις επικαθήσεις αλάτων σε σωληνώσεις, οικιακές συσκευές και φθορές σε επιφάνειες.

Και ενώ η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς στους καταναλωτές, το απαιτεί αυτό από τους ίδιους. Έτσι αποφασίζει να κόψει, εν μέσω καύσωνα, το νερό σε καταναλωτές που χρωστούν λογαριασμούς, χωρίς να εξετάζει αν είναι σε αδυναμία να τους πληρώσουν, ή είναι συστηματικοί «μπαταχτσήδες». Αυτή είναι όμως η ΔΕΥΑΜΒ του κ. Μπέου. Και για το νερό του Βόλου πήγαν 10 χρόνια χαμένα. Με καθημερινές βλάβες από αστοχίες στο δίκτυο. Που συχνά δεν επισκευάζονται και το νερό πηγαίνει χαμένο. Χωρίς καμία πρόβλεψη για δύσκολες μέρες. Το παράδειγμα του ταμιευτήρα «Παναγιώτικο» που υδροδοτεί το Νότιο Πήλιο δείχνει το δρόμο. Πού είναι όμως οι δεξαμενές-ταμιευτήρες που ήταν προγραμματισμένες από την εποχή πριν Μπέου για την ύδρευση του Βόλου; Σε Μακρινίτσα, Ξηριά, Φυτόκο, κλπ. Πλήρης αδιαφορία και ανικανότητα. Και όλα αυτά τα «πληρώνουν» οι καταναλωτές. Εύγε!