Τρανσέξουαλ αθλήτρια 51 ετών, λέει ότι οι άλλες την ζηλεύουν – Είναι πατέρας δύο παιδιών

Η πρώτη τρανσέξουαλ αθλήτρια που τρέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες δήλωσε ότι η συμμετοχή της στο Παρίσι αποτελεί την εκπλήρωση ενός «ονείρου που είχα από μικρό κορίτσι», σύμφωνα με την MailOnline.

Η Ιταλίδα Valentina Petrillo, 51 ετών, με προβλήματα όρασης, τερμάτισε δεύτερη σε έναν προκριματικό αγώνα στο Stade de France σήμερα το πρωί, αλλά προκρίθηκε ως η έκτη ταχύτερη δρομέας, με χρόνο 58,35 δευτερόλεπτα.

Η Petrillo, η οποία κέρδισε σχεδόν δώδεκα τίτλους αγώνων ταχύτητας, ως άνδρας προτού κάνει μετάβαση, το 2019, σε ηλικία 45 ετών, τερμάτισε πίσω από την Alejandra Paola Perez Lopez, 26 ετών, από τη Βενεζουέλα, αλλά απέκλεισε την Shen Yaqin, 33 ετών, από την Κίνα.

Η σπρίντερ είναι η πρώτη τρανς δρομέας που αγωνίζεται σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η Petrillo θα τρέξει τώρα στον ημιτελικό στο Stade de France στο Παρίσι, τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη. Οι επικριτές της κατηγόρησαν την Petrillo, που βιολογικά είναι άνδρας, αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα, ότι «στέρησε» από άλλους αθλητές μια θέση στα ημιτελικά.

Αλλά μιλώντας μετά τους πρωινούς προκριματικούς, η Βαλεντίνα δήλωσε: «Από σήμερα δεν θέλω να ακούσω τίποτα άλλο για διακρίσεις, προκαταλήψεις κατά των τρανσέξουαλ. ‘Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν μόνο και μόνο επειδή είναι τρανς, άνθρωποι σκοτώνονται επειδή είναι τρανς, άνθρωποι αυτοκτονούν επειδή είναι τρανς και χάνουν τη δουλειά τους ή (δεν) συμπεριλαμβάνονται στον αθλητισμό. Αλλά εγώ τα κατάφερα. Αν εγώ μπορώ να τα καταφέρω, όλοι μπορούν να τα καταφέρουν».

Η Βαλεντίνα επιμένει ότι οι επικριτές της καθοδηγούνται από «ζήλια» – και πιστεύει επίσης ότι είναι «καλύτερο να είσαι μια αργή ευτυχισμένη γυναίκα παρά ένας γρήγορος δυστυχισμένος άνδρας».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ταξίδι για την αθλήτρια, η οποία έχει δύο μεγάλα παιδιά και μέχρι πρόσφατα ήταν παντρεμένη με τη μητέρα τους. Όμως η είσοδός της στον ημιτελικό θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αντιπαράθεση, επειδή η Βαλεντίνα κέρδισε 11 ιταλικούς τίτλους ανδρών με αναπηρία, αλλά της επιτράπηκε να τρέξει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες για τα Τ12 400μ. και 200μ. ως γυναίκα.

“Είμαι ευτυχισμένη ως γυναίκα και το να τρέχω ως γυναίκα είναι το μόνο που θέλω. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα’, δήλωσε η σπρίντερ. Αυτό ήταν ένα όνειρο που είχα από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι. Έχω μια φωτιά μέσα μου, που με σπρώχνει. Μια συναισθηματική δύναμη. Προφανώς, το σώμα μου δεν είναι αυτό που ήταν στα 20 μου, όταν ήμουν στο απόγειό μου, αλλά η ευτυχία μου με ωθεί να προχωρήσω περισσότερο, να ξεπεράσω τα όριά μου».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της ενόψει των αγώνων, η Βαλεντίνα δήλωσε: «Ο γιος μου Λορέντζο, η πρώην σύζυγός μου και ο αδελφός μου, είναι για μένα τα πιο σημαντικά πράγματα. Η οικογένεια είναι τα πάντα. Είναι οι πυλώνες της ζωής μου και θα είναι μαζί μου στο Παρίσι. Δυστυχώς ο πατέρας μου είναι 83 ετών και δεν μπορεί να είναι εκεί, αλλά ελπίζω να του κάνω ένα όμορφο δώρο».

Το 2020 η Βαλεντίνα, η οποία γεννήθηκε στη Νάπολη, πριν μετακομίσει στη Μπολόνια πριν από 30 και πλέον χρόνια, όπου ζει και σήμερα, αποκάλυψε πώς αρχικά είχε ονομάσει τον εαυτό της Vanessa, μετά τη μετάβαση. Είπε: «Για μένα η Vanessa αντιπροσώπευε το πρώτο μέρος του να είσαι γυναίκα. Η Vanessa περνούσε ώρες βάζοντας μακιγιάζ. Έπρεπε πάντα να είναι τέλεια και έβγαζε πάντα φωτογραφίες του εαυτού της. Είχε ανάγκη να τη βλέπουν ως γυναίκα. Μια μέρα στο Μιλάνο, μιλώντας με τη σύζυγό μου Έλενα, αποφασίσαμε ένα νέο όνομα» είπε η Vanessa, μιλώντας για τον εαυτό της. «Η Βαλεντίνα είναι διαφορετική, για παράδειγμα δεν χρειάζεται περούκα», είπε.

Αποκάλυψε επίσης πως θα ήθελε πολύ να δεχτεί ένα τηλεφώνημα από τον Πάπα Φραγκίσκο και είπε πως θα τον ρωτούσε: «Γιατί οι άνθρωποι με κοιτάζουν με ένα περίεργο βλέμμα στην εκκλησία; Είναι σαν μια τρανς να μην μπορεί να κοινωνήσει ή να πιστέψει στον Θεό. Ευτυχώς υπάρχουν ιερείς με ανοιχτή νοοτροπία, όπως αυτός που με εξομολογεί. Ξέρω ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα καταλάβαινε», είπε.

Περιέγραψε πώς είχε πει για πρώτη φορά στην οικογένειά της το 2017 ότι ήταν τρανς: «Η ζωή μου βρισκόταν σε ένα σταυροδρόμι, δεν μπορούσα πλέον να αντιμετωπίσω αυτό που είχα μέσα μου. Δεν επέλεξα να είμαι τρανς, είμαι τρανς. Ήταν δύσκολο, έχασα όλους τους φίλους μου, τις σχέσεις μου, όλα όσα είχα χτίσει σε 44 χρόνια ανδρικής ζωής. Κατάλαβα ότι ήταν δύσκολο για τον έξω κόσμο να με αποδεχτεί. Με ρωτούσαν ‘Πώς μπορείς να είσαι παράδειγμα καλού πατέρα όταν ντύνεσαι σαν γυναίκα;’ Από κάποιος που ήταν ένας τέλειος άνδρας μετατράπηκα σε κάτι που δεν ήταν πολύ καλό.»

Έγινε νόμιμα γυναίκα το 2023. Ο αδελφός της ονομάζεται Francesco. Ο πατέρας της είναι ο Eduardo. «Ήταν δύσκολη δουλειά γι’ αυτόν αλλά ήταν ο πρώτος που με αποκάλεσε Valentina. Ο αδελφός μου χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο. Η μητέρα μου Adriana, πέθανε το 2017 πριν ξεκινήσω τη μετάβασή μου, αλλά είχε ήδη καταλάβει τα πάντα».

Η Βαλεντίνα ήταν επιτυχημένος αθλητής που αγωνιζόταν σε ιταλικούς αγώνες ανδρών. Μεταξύ 2016-2018 κέρδισε 11 μετάλλια. Περιγράφοντας τη στιγμή που είπε στη σύζυγό της, το 2017 -την οποία παντρεύτηκε μόλις το 2016- ότι ήθελε να κάνει μετάβαση, η Βαλεντίνα είπε: «Η σύζυγός μου ήταν το πρώτο πρόσωπο στο οποίο το είπα. Όταν δεν ήταν κοντά μου, ντυνόμουν με τα ρούχα της, έβαζα το κραγιόν της, χρησιμοποιούσα το μακιγιάζ της, αλλά ένιωθα απαίσια».

Η σύζυγός της Έλενα έμεινε στο πλευρό του. Οι δυο τους εξακολουθούν να είναι φίλοι.
Πηγή: enikos.gr