Κολυδάς: Πώς ο «παράξενος χειμώνας» επηρεάζει τις θερμοκρασίες της Γης

Για τις έντονες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας που παρατηρήθηκαν φέτος, κάνει λόγο στη νέα του ανάρτηση για τον καιρό, ο Θοδωρής Κολυδάς.

Μετά την πρόγνωσή του για το καιρικό τοπίο των επόμενων ημερών στη χώρα, ο γνωστός μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, το βράδυ της Παρασκευής με νέα ανάρτησή του, αναφέρεται στις αυξομειώσεις αλλά και στα ρεκόρ θερμοκρασιών που σημειώθηκαν αυτό το διάστημα στη χώρα. «Φέτος υπήρξε ένα “παραξενος” χειμώνας στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ανταρκτική», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «περίπου 30 χιλιόμετρα πάνω από την παγωμένη επιφάνεια της ηπείρου, στο στρώμα που είναι γνωστό ως στρατόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε μια σειρά αξιοσημείωτων αυξομειώσεων της θερμοκρασίας που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2024».

«Πολλά ρεκόρ θερμοκρασιών που σημειώθηκαν στο Νότιο Ημισφαίριο στην επιφάνεια , δεν αποκλείεται να συνδέονται με αυτές τις ανωμαλίες των θερμοκρασιών στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Η επίδραση των ηφαιστειακών εκρήξεων είναι πιθανή αιτία και ερευνάται από τους επιστήμονες» καταλήγει, ενώ την ανάρτηση συνοδεύει και με μία φωτογραφία όσων περιγράφει.

 

Έρχεται το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα λέει ο Κολυδάς – Τι είναι η κυκλοφορία «τύπου Π»

Για το τοπίο των επόμενων ημερών, μιλά στην προηγούμενη ανάρτηση του για τον καιρό, ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ο γνωστός μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, το απόγευμα της Παρασκευής προχώρησε σε ανάρτηση με πρόγνωση για τον καιρό της δεύτερης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία μίας κυκλοφορίας «τύπου Π». Σημειώνεται πως πλήθος μετεωρολόγων έχουν ήδη επισημάνει, ότι την επόμενη εβδομάδα το σκηνικό του καιρού θα είναι βροχερό.

«Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς.

«Δημιουργείται μία κυκλοφορία “τύπου Π” που θα επηρεάζει κατα περιόδους τα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Κλασσικός φθινοπωρινός καιρός , με την καιρική κατάσταση όμως να μην “αγγίζει” την υπόλοιπη χώρα», καταλήγει.

lifo.gr