Εξαφανιζόταν από το σπίτι για 20 ημέρες, δεν έδινε ποτέ αναφορά για τις κινήσεις του, δεν εργαζόταν και είχε οδηγηθεί τρεις φορές στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου καθώς ο πατέρας του, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά από πολύωρο χειροτργείο, είχε ζητήσει ακούσια νοσηλεία.
Τελευταία φορά που νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου για ένα δεκαήμερο ήταν πριν 3,5 χρόνια, σύμφωνα με πηγές από το οικογενειακό περιβάλλον του 40χρονου που σήμερα έριξε με ψαροντούφεκο στο κεφάλι του πατέρα του για να τον σκοτώσει. “Ηταν ψυχωσικός με διαταραχή προσωπικότητας, αλλά ήταν λειτουργικός. Δεν έπαιρνε όμως τα φάρμακά του και δημιουργούσε συχνά επεισόδια”, λένε συγγενείς στα gegonota.news. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο 70χρονος πατέρας του δράστη έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς απόλυτα ψύχραιμος και με την μεταλλική́ βέργα από το ψαροντούφεκο να έχει διαπεράσει το κρανίο του από́ την αριστερή́ πλευρά́ (κροταφική́ χώρα) και να εξέλθει από τη δεξιά́.
Δεν επιτρέπει ο Νόμος παραμονή στην κλινική
Τα gegonota.news επικοινώνησαν με τον διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ασπραδάκη. Σε ερώτηση γιατί ένας άνθρωπος που είχε νοσηλευτεί παραμένει εκτός ψυχιατρικών δομών, με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνος, απάντησε πως αφενός δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας, αφετέρου από το 1992 ο Νόμος δεν επιτρέπει την παραμονή ενός ασθενούς για διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών στην κλινική. “Για την πλέον επικίνδυνη περίπτωση, για τον πλέον βαριά πάσχοντα, γίνεται εξαίρεση να παραταθεί η παραμονή ακούσιας νοσηλείας για άλλους τρεις μήνες, αλλά πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις. Από το 2005 στην Ελλάδα έχουν κλείσει ακόμα και σε δομές όπως το Δαφνί, τα τμήματα χρονίως πασχόντων. Ο Νόμος 2071 του 1992 είναι ξεκάθαρος: Για βαριά περιστατικά η παραμονή δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των τριών μηνών στην κλινική. Δύσκολα και σπάνια δίνεται εισαγγελική εντολή για παραμονή άλλων τριών μηνών. Μετά ο ασθενής επιστρέφει στο περιβάλλον του”.