Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας πρότεινε χθες ο εισαγγελέας κατά τη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας που δίκαζε την υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από επιχείρηση των Αστυνομικών Αρχών στη Λάρισα το 2013.
Τότε η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες άτομα μεταξύ των οποίων ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων διασκέδασης, το προσωπικό που δούλευε εκεί, πελάτες αλλά και επιχειρηματίες που προωθούσαν γυναίκες για εργασία στα συγκεκριμένα μαγαζιά. Επίσης κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν και δύο αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούσαν σε χωριό της ΠΕ Λάρισας όπου διατηρούσε νυχτερινό κέντρο ένας εκ των κατηγορουμένων. Να σημειωθεί πως το αδίκημα της σωματεμπορίας και της εγκληματικής οργάνωσης δεν αφορά όλους τους κατηγορουμένους οι οποίοι ξεπερνούν τους είκοσι.
Η υπόθεση όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία «χτίστηκε» πάνω στις νόμιμες επισυνδέσεις της αστυνομίας που ξεκίνησε να παρακολουθεί του υπόπτους μετά από αξιοποίηση ανώνυμης πληροφορίας.
Στο στοιχείο αυτό στάθηκε ο εισαγγελέας κατά την αγόρευση του τονίζοντας πως οι επισυνδέσεις αποτελούσαν τις έμμεσες αποδείξεις, οι οποίες όμως στη συνέχεια δεν διασταυρώθηκαν και από άμεσες αποδείξεις όπως προβλέπει ο νόμος. Ανέφερε συγκεκριμένα πως σύμφωνα και με όσα κατέθεσαν οι αστυνομικοί και άλλοι μάρτυρες, δεν υπήρχε ανήλικο θύμα στην υπόθεση και δεν υπήρξε απειλή και καταναγκασμός στις γυναίκες φερόμενες ως θύματα.
Τόνισε πως οι κατηγορούμενοι πρέπει να κηρυχθούν αθώοι γιατί δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα δεν αποδείχτηκαν στην ακροαματική διαδικασία.
Νωρίτερα απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι οι οποίοι κατά κύριο λόγο ανέφεραν πως δεν ζητήθηκε από τις κοπέλες να προβούν σε ερωτικές πράξεις με πελάτες έναντι αμοιβής, ήρθαν μόνες τους να αναζητήσουν δουλειά στα καταστήματα και ζούσαν σε ένα καθεστώς ελευθερίας.
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και στις 14 Νοεμβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.
Να σημειωθεί πως το αδίκημα της σωματεμπορίας καταργήθηκε με το Ν.4619/2019. Συναφές με το αδίκημα αυτό είναι το άρθρο 323Α περί εμπορίας ανθρώπων αλλά και η παράγραφος 3 του άρθρου 349 περί μαστροπείας.
Πηγή: larissanet.gr