Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης για το λιμάνι του Βόλου και την ακύρωση του διαγωνισμού παραχώρησης, στο νέο αυτό περιβάλλον, με στόχο το δημόσιο συμφέρον, έπρεπε να ακολουθηθεί μια νέα προσέγγιση και μια νέα στρατηγική καθώς έχουν αλλάξει την τελευταία δεκαετία τα πράγματα. Η αξία για παράδειγμα του λιμανιού με την επένδυση 9 εκατ. ευρώ που γίνεται με την εκβάθυνση του βυθού του λιμένα αυξάνεται, συνεπώς όλες οι παράμετροι της πιθανής ιδιωτικοποίησης έχουν αλλάξει.
“Πλέον εμείς θα το αναπτύξουμε έχοντας αναθέσει σε ένα consortium συμβούλων για να δούμε όλες τις επιλογές και πως μπορούμε να προσθέσουμε μεγαλύτερη αξία, για παράδειγμα υπάρχει μια ειδική μελέτη που δεν προυπήρχε για την πιθανή ανάπτυξη ενός τερματικού σταθμού για κρουαζιερόπλοια. Σε αυτό το περιβάλλον θα το προχωρήσουμε μόνοι μας και σύντομα θα έχετε νέα για αυτό” είπε χαρακτηριστικά.
Το σημαντικό είναι πως μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια για τις αποφάσεις που θα λάβει το Υπερταμείο για την επόμενη ημέρα του λιμανιού της Θεσσαλίας.
Για τα 22 Περιφερειακά αεροδρόμια ανέφερε πως το 2024 μετακινήθηκαν 2,3 εκατομμύρια επιβάτες. Η συνολική λογική είναι να υπάρχει ένας ενιαίος διαγωνισμός και τώρα προσπαθούν να επιταχύνουν την διαδικασία για να ξεκινήσει.
Στην τοποθέτηση του ο κ.Θεδωρίδης επεσήμανε πως το Υπερταμείο παρεμβαίνει σε 3 στρατηγικές υποδομές στην Θεσσαλία, όπως το λιμάνι του Βόλου, το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου αλλά και σε σημαντικά ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή.
Επίσης μέσα από την Μονάδα Ωρίμανσης είναι ο φορέας υλοποίησης για το Αntinero που αφορά την αντιπυρική προστασία, ενώ προχωρά και το μεγάλο πρόγραμμα όπου σε πρώτη φάση είναι 200 εκατ. ευρώ και σε βάθος χρόνου 600 εκατ. ευρώ για τα έργα ορεινής υδρονομίας που είναι στα πλαίσια της ευρύτερης αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.