Συγκλονίζει πρώην γκολκίπερ για τον εθισμό του στον τζόγο: «Μου κατέστρεψε την καριέρα…» (videos)

Ο Γιάννης Σίμωσης που αγωνίστηκε πριν 15 χρόνια στον Πανθρακικό, είναι από τους πρώτους που μίλησαν στην Ελλάδα για το εθισμό στον τζόγο.

Ο ίδιος εξαιτίας του εθισμού αυτού, αναγνωρίζει σήμερα ότι ουσιαστικά χαράμισε μια καριέρα στο ποδόσφαιρο. Μίλησε στην εκπομπή Prime Time του ΣΚΑΪ, που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

«Έπαιζα για να παίζω και ζούσα για να παίζω. Έπαιζα ό,τι να ναι, στοίχημα σε ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ο τζόγος είναι τρία στάδια, στην αρχή μπαίνεις και τα βλέπεις όλα καλά γιατί κερδίζεις. Στο δεύτερο στάδιο, αρχίζεις να χρωστάς, πας να βγάλεις τα χαμένα. Και στο τρίτο στάδιο έχουμε την εξαθλίωση, σε κυνηγάνε, χρωστάς πολλά λεφτά, ίσως κάποιες φορές να έχεις και τάσεις αυτοκαταστροφής», είπε αρχικά ο Σίμωσης.

«Άμα δεις το βιογραφικό μου, από ένα σημείο και μετά άλλαζα κάθε χρόνο ομάδα. Κάθε χρόνο. Όλοι οι άλλοι μου έφταιγαν, εκτός από εμένα. Πάντα τις ευθύνες τις πετούσα από πάνω μου εγώ, ήμουν ευθυνόφοβος, μου έφταιγαν οι άλλοι. Οι υπεύθυνοι των ομάδων με το δίκιο τους δεν με εμπιστευόντουσαν, όχι γιατί δεν ήμουν καλός παίκτης αλλά ήξεραν ότι δεν θα είμαι ποτέ στο 100%. Όταν στο ημίχρονο το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να δεις το κινητό αν έχεις κερδίσει ή χάσει, πόσο να σε εμπιστευτούν, πόσο συγκεντρωμένος να είσαι σε ένα παιχνίδι; Δεν ήμουν».

Κατέληξε ο Γιάννης Σίμωσης: «Σήμερα κοιτώντας το βιογραφικό μου οκτώ χρόνια καθαρός, αντιλαμβάνομαι ότι κάτι λάθος γινόταν, δεν μπορεί να αλλάζει κάθε χρόνο ομάδα. Πήγαινα στους προέδρους και τους ζητούσα να με πληρώσουν πιο μπροστά, γιατί έχει αρρωστήσει η μάνα, ο πατέρας, ο παππούς μου. Έτρεχα στο ημίχρονο να δω αν έχω κερδίσει, χάσει, χρωστάω, δεν χρωστάω ή να πω σε κάποιους να ξαναπαίξουν ένα στοίχημα. Ο εθισμός στον τζόγο είναι μια αρρώστια που μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα».

Όπως αποκάλυψε, το 2017 μετά από μια μεγάλη καταστροφή στην επιχείρηση του πατέρα του, τελείωσαν οι πηγές χρηματοδότησης. Ακόμα και τότε όμως έκλεψε χρήματα από τον πατέρα του και εκείνος του ζήτησε είτε να φύγει από το σπίτι είτε να βρει μια λύση. Έτσι ξεκίνησε η ανάρρωση, η προσπάθεια για απεξάρτηση και η συμμετοχή στους ανώνυμους τζογαδόρους, των οποίων ακόμα και σήμερα είναι μέλος…

πηγή: thrakisports.gr