Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τις υποτροφίες Διακρατικής Πρόσβασης (Transnational Access TNA) στις θρησκευτικές επιστήμες. Στους υπότροφους προσφέρεται άμεση, γρήγορη και αποτελεσματική πρόσβαση στις βιβλιοθήκες κορυφαίων ερευνητικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων στην Ευρώπη, με καθοδήγηση από ειδικούς στον θρησκευτικό και θεολογικό τομέα. Καθώς όλο και περισσότερα ιδρύματα εντάσσονται στο πρόγραμμα RESILIENCE ως οικοδεσπότες του προγράμματος Διακρατικής Πρόσβασης (TNA), το φάσμα των προσφερομένων δυνατοτήτων έχει επεκταθεί σημαντικά.
Οι χρήστες των υποτροφιών Διακρατικής Πρόσβασης θα αποκτήσουν άμεση και αποτελεσματική πρόσβαση, τόσο φυσική όσο και διαδικτυακή, στις μοναδικές συλλογές και την τεχνογνωσία κορυφαίων ερευνητικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων στην Ευρώπη. Επιπλέον, μια υποτροφία Διακρατικής Πρόσβασης εγγυάται ταχύτερη πρόσβαση σε πόρους, πράγμα που σημαίνει αποτελεσματικότερη χρήση του χρόνου έρευνας. Κάθε ίδρυμα υποδοχής προσφέρει χώρο εργασίας και υποστήριξη στην πλοήγηση στις φυσικές και τις ψηφιακές συλλογές, ενώ παρέχει επίσης τοπικά προσαρμοσμένες συμβουλές για το ταξίδι και τη διαμονή, καθώς και πρόσθετα οφέλη για τον υπότροφο Διακρατικής Πρόσβασης ανάλογα με κάθε ίδρυμα. Κυρίως, οι υπότροφοι θα απολαμβάνουν την καθοδήγηση ειδικών, προϊσταμένων ερευνητών του ιδρύματος υποδοχής, ενσωματώνοντας στην ερευνητική επίσκεψη πολύτιμες ευκαιρίες δικτύωσης.
Οι οικοδεσπότες του προγράμματος Διακρατικής Πρόσβασης (TNA) είναι ο συντονιστής του RESILIENCE, FSCIRE (Μπολόνια, Ιταλία), το Archivio Generale Arcivescovile di Bologna (Ιταλία), το Πανεπιστήμιο Bar-Ilan (Ramat Gan, Ισραηλ), το Παγκόσμιο Κέντρο Μπεκτασί (Tirana, Αλβανία), το CIRCSE (Μιλάνο, Ιταλία), το Μουσείο J. A. Comenius (Uherský Brod, Τσεχία), το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λέβεν (Βελγιο) το KADOC του Λέβεν (Βελγιο), το Νέο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας (Poti, GE), η Πολιτιστική Ακαδημία «Άγιος Επιφάνιος» (Αγία Νάπα, Κύπρος), το Πανεπιστήμιο της Σόφιας «St. Kliment Ohridski» (Βουλγαρία), το Θεολογικό Πανεπιστήμιο του Άπελντορν (Ολλανδία), η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), το Πανεπιστήμιο του Σαράγιεβο (Βοσνια-Ερσεγοβίνη), το Πανεπιστήμιο του Μύνστερ (Γερμανία) και η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου (GR, μη επιλέξιμη για Έλληνες υποψηφίους). Νέοι οικοδεσπότες είναι η Εθνική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη του Στρασβούργου (Γαλλια) και η École Pratique des Hautes Études (Παρίσι, Γαλλία).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για ερευνητική υποτροφία σε ένα από τα πέντε ιταλικά ιδρύματα που συμμετέχουν στην κοινοπραξία ITSERR, η οποία ειδικεύεται στα κοινά θέματα ψηφιακών Ανθρωπιστικών και Θρησκευτικών Σπουδών. Αυτές οι ερευνητικές υποτροφίες χρηματοδοτούνται πλήρως από το έργο ITSERR.
Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή από τις 13 Μαρτίου έως την 1 Μαΐου 2025. Οι υπότροφοι από όλα τα επίπεδα σταδιοδρομίας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μία σύντομη ερευνητική επίσκεψη στον οικοδεσπότη της επιλογής τους και υπό τους όρους αυτού του οικοδεσπότη, από τον Ιούλιο 2025 έως τον Μάιο 2026.