Στο συνέδριο της Elemasyn στο Veneto οι μαθητές του 6ου ΓΕΛ Βόλου

Την ευκαιρία να ζήσουν την αξέχαστη εμπειρία της παρουσίας στο συνέδριο της Elemasyn στο Veneto το Μάρτιο του 2025, είχαν οι μαθητές του 6ου ΓΕΛ Βόλου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους.

Με την παρουσία τους επί σκηνής η ομάδα του 6ου λυκείου ολοκλήρωσε ένα μαγικό ταξίδι που ξεκίνησε πέρυσι τον Απρίλιο όταν δήλωσε συμμετοχή στο συνέδριο.

Αφού συμπληρώθηκε η ομάδα, επιλέχθηκε το θέμα του υπερτουρισμού, με το οποίο συμμετείχε στο συνέδριο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες, αναζήτησαν άρθρα, έφτιαξαν περιλήψεις, δημιούργησαν το θεατρικό κείμενο που θα έπαιζαν επί σκηνής, μετέφρασαν τα κείμενά τους στα αγγλικά, δημιούργησαν βίντεο για την παρουσίασή τους και έκαναν πάρα πολλές πρόβες ώστε να επιτύχουν το κατάλληλο αποτέλεσμα!

Το ταξίδι στην Ιταλία, η συμμετοχή στο συνέδριο, οι περιηγήσεις σε Βενετία, Μπολόνια, Φεράρα και Πάντοβα δημιούργησαν απίστευτες αναμνήσεις και χάρισαν αξέχαστες εμπειρίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ως μία ομάδα εργάστηκαν ένα χρόνο σχεδόν και απόλαυσαν αυτό το υπέροχο ταξίδι.

Η συμμετοχή σε μαθητικά συνέδρια μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στους μαθητές, τόσο ακαδημαϊκά όσο και προσωπικά, καθώς τους βοηθά να αναπτύξουν ακαδημαϊκές δεξιότητες, να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να αποκτήσουν γνώσεις που συνήθως δεν καλύπτονται από το σχολικό πρόγραμμα. Ακόμη οι μαθητές βελτιώνουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και αποκτούν εμπειρία στο να μιλούν δημόσια. Τα συνέδρια τους παρέχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους μαθητές και ειδικούς στον τομέα τους, δημιουργώντας επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις που μπορούν να τους βοηθήσουν στην περαιτέρω ακαδημαϊκή ή επαγγελματική τους πορεία. Ταυτόχρονα ενισχύεται η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση των μαθητών, αφού καταφέρνουν να εκφράσουν και να υπερασπιστούν τις απόψεις τους μπροστά σε κοινό.

Τέλος, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν θεωρητικές γνώσεις σε πρακτικά ζητήματα, ενισχύοντας την κατανόηση και την ικανότητά τους να συνδέουν τη θεωρία με την πράξη, ενώ μπορεί να τους δοθεί η ευκαιρία να ανοίξουν δρόμους για επαγγελματική σταδιοδρομία, ανάλογα με το αντικείμενο του συνεδρίου. Παράλληλα προσθέτουν αξία στο βιογραφικό τους και ενθαρρύνονται να συνεχίσουν τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχες δράσεις εμπλουτίζοντας το προφίλ τους, κάτι που μπορεί να είναι θετικό σε αιτήσεις για πανεπιστήμια ή υποτροφίες στο εξωτερικό.

«Τα σχολεία οφείλουν να δίνουν στους μαθητές τους όσες το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες ώστε να αναπτυχθούν όσο περισσότερο μπορούν. Με την υπόσχεση ότι θα τους δοθούν πολλές ακόμη ευκαιρίες για συμμετοχές σε συνέδρια συγχαίρουμε τους μαθητές μας και τους μαθητές όλων των σχολείων που συμμετείχαν και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο σε ό, τι κι αν κάνουν!» αναφέρεται από τη διεύθυνση του 6ου ΓΕΛ.

Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν είναι οι: Αλαμανιώτης Χαράλαμπος, Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης Χρυσοβαλάντης, Βογιατζής Εμμανουήλ, Γανωτοπούλου Μαρία Ελένη, Γιάνναινας Ελευθέριος, Γκίκα Χαρίκλεια Ελπίδα, Δαϊλιάνης Κυριάκος, Δεληγιάννης Νικόλαος, Ελευθερούλης Δημήτριος, Ζαβού Αικατερίνη, Ζηκάρη Αλεξάδρα, Καλαντώνης Απόστολος, Καρτσιώτη Ελένη, Κονόμι Βικτώρια, Λέτσα Ευαγγελία, Λότι Μαρκέλα, Μολαλαϊμέρι Γιοάννα, Μουρτασάγα Ελένη, Μπαρή Φρειδερίκη, Μπενέτου Ευανθία, Πανταζή Χρύσα, Πίνα Άννα, Σακελλιάδης Γεώργιος, Σαργιώτης Ιωαννης, Σκαλίδη Μιράντα, Σκραπαλλι Άγγελος, Στεργιούλα Ασημίνα, Τεντολούρη Παρασκευή, Τσιούτσος Δημήτριος, Χαρατσή Ελένη Νικολέττα, Χολέβα Αλεξάνδρα.

Οι καθηγητές και καθηγήτριες που συμμετείχαν είναι οι: Γιάλβαλη Ελένη, Μοϊάνου Ευθυμία, Παυλίδου Δέσποινα, Πανουσόπουλος Θεόδωρος.