Μειώνονται 50% τα τακτικά χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία στο Νοσοκομείο Βόλου

Δραματικές ώρες στο νοσοκομείο με την παροχή οξυγόνου να μην επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, όπως αποκλειστικά έγραψαν χθες τα gegonota.news και σήμερα λήφθηκαν νέες αποφάσεις διαχείρισης της κρίσης. Μειώνονται σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τα τακτικά χειρουργεία στο 50%. Δηλαδή από τις 6 ημέρες οι γιατροί θα χειρουργούν τις 3 ενώ μειώνονται στο 50% και οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία.  Οι γιατροί ενημερώθηκαν πριν λίγο για τις νέες αποφάσεις.

Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πάρα πολλά τα περιστατικά τα οποία εισάγονται με κορωνοϊό και ταυτόχρονα δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Ασθενείς μετά  από το χειρουργείο χρειάζεται να νοσηλευτούν κάποιες ημέρες μέχρι να σταθεροποιηθούν σε κλίνη ΜΕΘ», αλλά δεν υπάρχουν.

Άνθρωποι που περίμεναν μήνες για χειρουργείο δυστυχώς θα δουν να  αναβάλλεται για άλλη μια φορά .

Νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ τρια περιστατικά covid διασωληνωμένα και δυο μη covid  επίσης διασωληνωμένα.

Για το πιο δύσκολο σημείο της πανδημίας έκανε λόγο στις δηλώσεις της η αν. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μετά την σύσκεψη που είχε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Σε ότι αφορά την διαχείριση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κ. Γκάγκα προέκρινε τόσο την μετατροπή κλινών στα νοσοκομεία ώστε να επεκταθεί η νοσηλεία περιστατικών covid, όσο και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Το Νοσοκομείο του Βόλου βρίσκεται στην αναζήτηση λύσεων για δημιουργία πέμπτης κλινικής covid αλλά δεν μπορεί να υποστηριχθεί χωρίς οξυγόνο . Οι ανάγκες των ασθενών που νοσηλεύονται είναι τεράστιες και αυτό γιατί στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι που έσπευσαν στο Νοσοκομείο όταν η κλινική τους εικόνα έφτασε στο απροχώρητο. Κλίνες έχουν δώσει ο Κένταυρος και η ΑΝΑΣΣΑ αλλά δεν μπορούν να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες.