N. Χαυτούρας: Έπεσε από τα σύννεφα η κ. Γκάγκα – Να μην κρύβουν την αλήθεια

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Νοσοκομείο του Βόλου παρουσίασε στην εκπομπή του Οpen “Τώρα ό,τι συμβαίνει” ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Βόλου, Νίκος Χαυτούρας.

 

Ο κ. Χαυτούρας ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις διασωληνομένοι με κορωνοϊό εκτός της ΜΕΘ και άλλος ένας χωρίς Covid. “Αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ υπάρχουν 8 κατειλημμένες κλίνες με ασθενείς με Covid και άλλες τέσσερις χωρίς covid” ανέφερε ο κ. Χαυτούρας.

 

Επίσης, σημείωσε πως σε αυτό το κύμα έχουν αυξηθεί και άλλες παθήσεις, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα, ο καρκίνος και τα εγκεφαλικά επεισόδια με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πίσω αυτά τα περιστατικά λόγω της υποστελέχωσης του νοσοκομείου. “Εφημερεύει ένας γιατρός για 110 ασθενείς στις τέσσερις κλινικές covid ενώ στην παθολογική κλινική από τους πέντε παθολόγους οι δύο είναι εκτός υπηρεσίας λόγω κορωνοϊού” ανέφερε σχετικά με την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου.

 

“Έπεσε από τα σύννεφα η κ. Γκάγκα”

Σχετικά με την ενημέρωση της αναπληρώτριας υπουργού υγείας στη σύσκεψη που είχε στο Νοσοκομείο του Βόλου τη Δευτέρα, ο κ. Χαυτούρας υποστήριξε πως η κ. Γκάγκα απόρησε σχετικά με το ζήτημα των πνευμονολόγων. “Έπεσε από τα σύννεφα όταν της είπαμε ότι δεν υπάρχει πνευμονολόγος. Πριν από ένα χρόνο υπήρξε ενδιαφέρον από δύο πνευμονολόγους αλλά δε βγήκε προκήρυξη από το νοσοκομείο” υπογράμμισε ο κ. Χαυτούρας απαντώντας στο αφήγημα πως δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι πνευμονολόγοι για τη στελέχωση του νοσοκομείου.

 

Εμβολιασμοί στην Αργαλαστή λόγω έλλειψης προσωπικού

Επίσης, σημείωσε πως υπάρχουν προβλήματα στα ραντεβού για τον εμβολιασμό καθώς νοσηλευτικό προσωπικό από το εμβολιαστικό κέντρο μετακινήθηκε στις κλινικές covid με αποτέλεσμα τα εμβόλια να γίνονται στην Αργαλαστή και στις γύρω περιοχές.