Ισόβια σε 35χρονο Ιρακινό για τη δολοφονία νεαρού από τη Συρία στη Λάρισα

Στη δολοφονία ενός 22χρονου Σύρου κατέληξε μια άγρια συμπλοκή 7 ατόμων στη Λάρισα αφήνοντας το θύμα αιμόφυρτο στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου το 2020. Μια ομάδα Σύρων επισκέφτηκαν το σπίτι των Ιρακινών φιλών τους στην πόλη της Λάρισας. Αφού  λογομάχησαν στον τρίτο όροφο όπου βρίσκεται το διαμέρισμα, οι Ιρακινοί κατέβηκαν στην αυλή μπροστά από την πολυκατοικία και ήρθαν στα χέρια με τους Σύρους με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να πέσει  νεκρός με μια μαχαιριά στην καρδιά. Τόσο οι Σύριοι όσο και οι Ιρακινοί τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας το θύμα αιμόφυρτο. Η αστυνομία εντόπισε ύστερα από λίγες ώρες τους κατηγορούμενους και τους συνέλαβε. Χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου αναβίωσε το άγριο φονικό και επιβλήθηκε ιόσβια θειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 35χρονο κατηγορούμενο  για φόνο και τρία έτη για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στο ειδώλιο του κατηγορούμενου κάθησε  ο 35χρονος κατηγορούμενος που  σκότωσε το Σύριο και ένας φίλος του που κατηγορούνταν για συμμετοχή στη συμπλοκή. Τα αίτια της συμπλοκής που μετατράπηκε σε φονικό,  έγιναν για τα μάτια μιας γυναίκας και για οικονομικές διαφορές. Στο δικαστήριο ήταν παρόντες οκτώ μάρτυρες κατηγορίας. Οι κατηγορούμενος ο οποίος είναι προφυλακισμένος για το φόνο υποστήριξε πως ήταν σε άμυνα και δήλωσε  πως οι Σύριοι είχαν αποσπάσει αλυσίδες από ποδήλατο και τους χτυπούσαν με αυτές. Επίσης, υποστήριξε πως δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του 30χρονου. Ωστόσο, η εισαγγελία απέρριψε τα αιτήματα περί άμυνας και περί εν βρασμού ψυχής καθώς σύμφωνα με όσα ακούστηκαν, ο  δράστης  είχε προσχεδιάσει την πράξη του. Επίσης, άγνωστο παραμένει το εργαλείο με το οποίο μαχαίρωσε τον Σύρο καθώς δεν βρέθηκε ποτέ. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως επρόκειτο για τσιμπίδα που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση κάρβουνων στο ναργιλέ ενώ η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για μαχαίρι.