ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας: Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη Θεσσαλία

Τα τεράστια προβλήματα των αγροτών της Θεσσαλίας άκουσαν τα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που επισκέφτηκαν την περιοχή της Θεσσαλίας με επικεφαλής τον τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής, Σταύρο Αραχωβίτη.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί μέχρι κοροϊδίας καθώς έβγαλε εκτός προγραμματισμού τους γεωργούς και κτηνοτρόφους όλης της χώρας με την χειρότερη πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης των τελευταίων ετών η οποία είναι μειωμένη κατά 63 εκατομμύρια ευρώ, αφήνοντας τους έκθετους απέναντι στο νέο κύμα ακρίβειας. Επίσης, υπογραμμίζουν πως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τις σταβλικές εγκαταστάσεις δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Άλλο ένα θέμα που θέτει η Επιτροπή Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η παράταση που δίνει ο ΕΛΓΑ μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου για την πληρωμή του 40% της προκαταβολής για τον ανοιξιάτικο παγετό χωρίς καμία εξήγηση ενώ, όπως υποστηρίζουν, η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους αγρότες καθώς δεν καταργεί το όριο απασφάλισης του -30% για το αίτιο όταν την ίδια στιγμή μιλάει για αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας για παγετό. Επιπλέον, υπογραμμίζουν τη δυνατότητα καταστρατήγησης του ανώτατου πλαφόν αποζημίωσης των 70.000 ευρώ με πολιτική μόνο απόφαση, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων της κυβέρνησης.

Τέλος, όπως υποστηρίζει η Επιτροπή Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας, η κυβέρνηση δεν αναφέρει τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών όπως οι αυξήσεις στη ΔΕΗ, την ακρίβεια και τις ζωοτροφές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και να προτείνει λύσεις, όχι μόνο για την ανακούφιση των αγροτικών στρωμάτων, αλλά και για τον σχεδιασμό μιας μακρόπνοης αγροτικής πολιτικής, αξιοποιώντας την προηγούμενη κυβερνητική του εμπειρία και την πραγματική διαβούλευση που έχει εγκαινιάσει και με αυτό τον τομέα της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας της χώρας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας.