Ο Elon Musk δεν έχει πειστεί ακόμη για το metaverse – Νέες δηλώσεις

Το metaverse, τα NFTs, τα κρυπτονομίσματα, καθώς και όλες οι υπόλοιπες ιδέες και τεχνολογίες που πλαισιώνουν το Web 3.0 (ένα concept που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2014) έχουν γίνει πλέον καθημερινό θέμα συζήτησης στους τεχνολογικούς κύκλους και όχι μόνο.
Τώρα, το δικό του λιθαράκι στη συζήτηση έρχεται να βάλει ο Elon Musk, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, έχοντας βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο προσκήνιο των τεχνολογικών εξελίξεων. Συγκεκριμένα, μέσα από τον δραστήριο λογαριασμό του στο Twitter, ο Musk μοιράστηκε ένα βίντεο, στο οποίο ο παρουσιαστής μιας βραδινής εκπομπής κοροϊδεύει τον Bill Gates για το internet το 1995, δηλαδή πριν αυτό γίνει τόσο διαδεδομένο.

Φυσικά, το βίντεο αυτό μοιάζει αστείο εν έτει 2021, αν αναλογιστούμε πως το internet παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο στις ζωές μας και θέλει να αποδείξει πως η συζήτηση γύρω από το metaverse έχει παρόμοιο ύφος. Ο Musk, λοιπόν, τόνισε:

Δεδομένης της σχεδόν αδιανόητης φύσης του παρόντος, πως θα είναι άραγε το μέλλον;

Βέβαια, σε αμέσως επόμενο tweet του o Musk ξεκαθάρισε πως δεν έχει πειστεί ακόμη για το metaverse, το οποίο σημειώνει πως μοιάζει περισσότερο με marketing λέξη. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Δεν υπονοώ ότι το web3 είναι πραγματικό – μοιάζει περισσότερο με κάποιο marketing buzzword παρά με πραγματικότητα αυτή τη στιγμή – απλώς αναρωτιέμαι πώς θα είναι το μέλλον σε 10, 20 ή 30 χρόνια. Το 2051 ακούγεται τρελά φουτουριστικό!

Στη συνέχεια, μέσα από νέα του δημοσίευση, ο Musk φαίνεται να το ρίχνει στην πλάκα, λέγοντας:

Έχει δει κανείς το web3; Δεν μπορώ να το βρω.

Ο Elon Musk, λοιπόν, φαίνεται πως δεν έχει πειστεί ακόμη για το metaverse, αλλά παρ’ όλα αυτά προσπαθεί να σκεφτεί πως θα είναι το μέλλον.

Για την ιστορία και σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του PayPal, διαμορφώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου, ίδρυσε την SpaceX που έχει πετύχει πολλά στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, ενώ είναι και επικεφαλής της Tesla, η οποία έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις ηλεκτρικές της προτάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Πηγή: Unboxholics.com