Βόλος: “Το παιδί μου είναι χρήστης, βάλτε το φυλακή” -Τι είπε μια μητέρα στους δικαστές

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε χθες και δικάστηκε ένας 39χρονος , που την Πέμπτη μπήκε στο σπίτι της αδερφής του και προσπάθησε να κλέψει την τηλεόραση, ενώ στη συνέχεια “ήρθε στα χέρια” με τους συγγενείς του.

Την περασμένη Πέμπτη, ένας 39χρονος μπήκε στο κενό διαμέρισμα της αδερφής του και προσπάθησε να κλέψει την τηλεόραση. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τη μητέρα του που μένει στον επάνω όροφο, μαζί με την κόρη της και το γαμπρό της. Η μητέρα του που ξαγρυπνούσε περιμένοντας να φανεί το παιδί της, ξύπνησε την κόρη της και κατέβηκαν στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

Ο 39χρονος έβρισε και απείλησε τη μητέρα και την αδελφή του ενώ επιτέθηκε στο γαμπρό του, που κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Χθες, η αδερφή του κατηγορούμενου ανέφερε στο δικαστήριο πως ο λόγος για το χτύπημα ήταν απρόκλητος. Σύμφωνα με την ίδια, την Πέμπτη το απόγευμα, ο 39χρονος μπήκε στο διαμέρισμα ιδιοκτησίας της,
με στόχο την κλοπή. Η μητέρα της αντιλήφθη το περιστατικό και κατέβηκε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου . Κατέβαλλε προσπάθεια η μητέρα της να μπει μέσα γιατί ο αδελφός της βρισκόταν πίσω από την πόρτα και δεν την άφηνε. Στόχος του αδελφού της, όπως είπε, ηταν να τους καθυστερήσει και να το σκάσει από την μπαλκονόπορτα.

Η ίδια είπε, πως όταν κατέβηκε στον όροφο με τον σύζυγό της κατάφεραν να μπούν μέσα στο σπίτι και άρχισαν να συγκεντρώνουν ότι πολύτιμο υπήρχε. Ακολούθησε “σύρραξη” .
Ο 39χρονος αδερφός της φώναζε ότι θα σκοτώσει τον άντρα της ενώ τον χτύπησε με κλωτσιά στο θώρακα και μπουνιές. Έσπρωξε και τη μικρότερη αδερφή του που είχε κατέβει να δει τι συμβαίνει, χαστούκισε τη μητέρα του και ακολούθησε μεγάλος καυγάς.
Η αδελφή του -ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος σημείωσε στο δικαστήριο ότι ο 39χρονος δημιουργεί προβλήματα τακτικά, ενώ στο παρελθόν έχει απειλήσει με μαχαίρι και με ψεύτικα περίστροφα τους γονείς του.

Η μητέρα του δράστη ανέφερε πως συχνά γίνεται επιθετικός απέναντι στην ίδια και στον πατέρα του και αναρωτήθηκε .. “τι θα γίνει αν μείνει ελεύθερος”.
Στις 31 Ιανουαρίου μπήκε στο σπίτι και έκλεψε την τσάντα της η οποία περιείχε 150 ευρώ προκειμένου να πληρώσει την ποινή του για παλιότερο αδίκημα. Μάλιστα, ο 39χρονος φέρεται να έχει κλέψει και το ταμείο της επιχείρησης που διατηρούν στο Βόλο και η μητέρα κατέθεσε πως το παιδί της έχει επίγνωση για το τι κάνει. Επίσης, σημείωσε πως τον έχει στείλει σε προγράμματα αποτοξίνωσης, αλλά δεν εντάσσεται.

Από τη μεριά του, ο κατηγορούμενος ο οποίος δεν είχε νομική υποστήριξη σημείωσε πως δεν ήξερε τι έκανε γιατί ήταν υπό την επήρεια ουσιών ενώ για την επίθεση στο γαμπρό του τόνισε πως αντέδρασε γιατί τον εξύβρισε. Ενώπιον του δικαστηρίου, ο 39χρονος δήλωσε πως είναι ταλαιπωρημένος και πως θέλει να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά ενώ σημείωσε πως έχει εγκλειστεί σε ψυχιατρείο για 7 μήνες στο παρελθόν ενώ έχει μείνει 19 μήνες σε κέντρο απεξάρτησης δηλώνοντας πως δεν αντέχει τη ζωή που κάνει. Επίσης, υπογράμμισε πως ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται στα δικαστήρια με τους συγγενείς του είναι οικονομικός.

Ο συνήγορος της οικογένειας τόνισε πως ο 39χρονος βρισκόταν σε πλήρη διαύγεια τη στιγμή του επεισοδίου ενώ υπογράμμισε ότι ο δράστης δεν είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά αλλά τα παίρνει κατ’ επιλογή του. «Η οικογένεια είναι σε απόγνωση γιατί είναι άκρως επικίνδυνος. Την τελευταία φορά που πήγε σε ψυχιατρικό ίδρυμα, χτύπησε νοσοκόμους και έκλεψε χρήματα από το διευθυντή της κλινικής. Είναι άκρως επικίνδυνος» σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να προστατευτεί η οικογένεια.

Ο 39χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και δέκα μηνών χωρίς αναστολή καθώς και χρηματική ποινή 450 ευρώ και οδηγήθηκε στις φυλακές.