Εκδήλωση για τον οικογενειακό προγραμματισμό από τους AHEPA HJ-13 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του οικογενειακού προγραμματισμού για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, το τμήμα AHEPA HJ-13 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ διοργάνωσε την Τετάρτη 27/4/2022 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», στο Βόλο, εκδήλωση με θέμα “Οικογενειακός προγραμματισμός – Αντισύλληψη και υπογονιμότητα” με ομιλητές τους Παναγιώτη Λούτσο – γυναικολόγο, Γεώργιο Στράκα – Ουρολόγο, και τον Βουλευτή Μαγνησίας Κωνσταντίνο Μαραβέγια.

Παρέμβαση και τοποθέτηση επί του θέματος υπήρξε από τον Γεώργιο Ανυφαντή – Καθηγητή Εμβρυολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλωσόρισε ο Πρόεδρος του τμήματος AHEPA HJ-13 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ κ. Λάμπρος Βελούδος, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος και Μέλος της Διοίκησης της Περιφέρειας 25 της AHEPA κ. Φώτης Σουργκούνης.

Στην εκδήλωση που κατά γενική διαπίστωση στέφθηκε με επιτυχία παρέστη πλήθος Βολιωτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά και από πρώτο χέρι πάνω στο πλήρες φάσμα του τόσο σημαντικού θέματος του Οικογενειακού Προγραμματισμού, της Αντισύλληψης και της υπογονιμότητας για τη κοινωνία και τη χώρα γενικότερα.

Τονίστηκε η σπουδαιότητα της σωστής και συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την διασφάλιση και προαγωγή της υγείας, τόσο σε προσωπικό όσο και οικογενειακό επίπεδο, αλλά και ο ρόλος της Πολιτείας στην ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας και στη λύση του δημογραφικού προβλήματος.