Mολυσμένο και εντελώς ακατάλληλο για πόση το νερό στο Αχίλλειο Αλμυρού

Την ανησυχία του για την ποιότητα του νερού στο Αχίλλειο Αλμυρού εκφράζει ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζώγας και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας να προβούν άμεσα στους απαραίτητους ελέγχους και να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Ζώγας επισκέφθηκε το Αχίλλειο την Πέμπτη 30 Ιουνίου και διαπίστωσε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που υφίσταται με την ποιότητα του νερού.

Συγκεκριμένα, κάτοικος του χωριού, έπειτα από ενοχλήσεις οικείων της, έλαβε δείγμα νερού – σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται- και το μετέφερε προς εξέταση στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Τα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά πριν  δέκα ημέρες, υπήρξαν απολύτως απογοητευτικά, αφού το νερό βρέθηκε μολυσμένο και εντελώς ακατάλληλο για πόση.

Επειδή πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας, που αφορά την ίδια τη ζωή των κατοίκων του Αχιλλείου αλλά και των πολυπληθών – ενόψει θέρους- επισκεπτών, και επειδή δεν πρόκειται για ζήτημα που επιτρέπει ακόμη και την παραμικρή ολιγωρία, ο κ. Ζώγας καλεί τον Δήμο Αλμυρού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος και να εξασφαλίσει την ανθρώπινη ποιότητα του νερού στο χωριό.
Επίσης, καλεί την Π.Ε. Μαγνησίας να προβεί μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών της στα πλαίσια της εποπτείας που ασκεί, σε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους προκειμένου να ενημερώσει όπως οφείλει τους κατοίκους του Αχιλλείου που καθημερινά αγωνιούν για την υγεία τους.

“Με την υγεία των πολιτών, δεν μπορεί να παίζει κανείς”, επισημαίνει σε παρέμβασή του ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας.