Βόλος: Στα κρατητήρια για 3 ημέρες εξαιτίας λάθους στο ζύγισμα των ναρκωτικών…

Ένα λάθος στο ζύγισμα των ναρκωτικών, αποδείχθηκε “μοιραίο” για 44χρονο λογιστή από τον Πειραιά, που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες στο λιμάνι του Βόλου, λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο για τις Σποράδες. Ο 44χρονος κρατήθηκε για 3 ημέρες και χθες οδηγήθηκε στον ανακριτή, για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Όπως αποδείχθηκε, όμως, οι ποσότητες ναρκωτικών που είχε στην κατοχή του ήταν μικρές και δεν ανταποκρίνονταν στις μετρήσεις βάρους που έγιναν από τους λιμενικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο 44χρονος ισχυρίστηκε ότι παίρνει τα ναρκωτικά για ιατρικούς λόγους, καθώς λόγω επαγγέλματος είναι στρεσαρισμένος.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Βόλου, καθώς βρέθηκε μέσα στη χειραποσκευή του, χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) μεικτού βάρους 3,4 γρ.
Στη συνέχεια, σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 44χρονου στον Πειραιά Αττικής, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες κοκαΐνης και κάνναβης, καθώς και ένας (01) τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Ωστόσο από την προανάκριση προέκυψε ότι οι Λιμενικοί στον Πειραιά ζύγισαν τα αποσπάσματα κάνναβης μαζί με τα γυάλινα βάζα, με αποτέλεσμα να δηλώσουν ότι ήταν βάρους 920 γραμ. (με βάση την ποσότητα ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος), ενώ στην πραγματικότητα τα ναρκωτικά ήταν λίγο κάτω από 100 γραμ., ποσότητα που αν ήταν γνωστή εξαρχής, θα ασκούνταν δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και θα αφήνονταν ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα…

Τελικά ο 44χρονος οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους και πλέον καλείται να αποδείξει στο Εφετείο ότι δεν είχε ποσότητα ναρκωτικών πάνω από ένα κιλό …