Μηχανική βλάβη για δυο σκάφη στον Παγασητικό – Δεν κινδύνευσαν οι επιβαίνοντες

Μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων από έντονο κυματισμό, παρουσίασε χθες το απόγευμα το ταχύπλοο “Αδάμ” ενώ έπλεε στον Παγασητικό, κοντά στη νησίδα “Αγιος Νικολάκης”. Επιβαίνουσα στο σκάφος ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Βόλου και άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και το γρι-γρι “Αγία Παρασκευή” για παροχή βοήθειας. Οι 4 επιβαίνοντες στο ταχύπλοο επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο “Αγία Παρασκευή” και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου, ενώ το “Αδάμ” προσέδεσε επίσης με ασφάλεια στο λιμάνι. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επίσης, ενημερώθηκε χθες το απόγευμα η Λιμενική Αρχή Βόλου, για περιστατικό σκάφους με το όνομα “Ελεάννα” ότι βρισκόταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή σωρού Παγασητικού κόλπου, λόγω μηχανικής βλάβης στην κύρια μηχανή.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος προς παροχή συνδρομής, το οποίο εντόπισε το “Ελεάννα” με τους δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Το “Ελεάννα” προσέδεσε με ασφάλεια στην πλησιέστερη γλίστρα, συνοδεία του περιπολικού σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.