“Στο ίδιο έργο θεατές” – Πλημύρισαν ξανά οι “κόκκινες” περιοχές στον Βόλο (φωτογραφίες)

Ισχυρές βροχές που συνοδεύονταν από δυνατούς κεραυνούς, έπληξαν τα ξημερώματα τη Μαγνησία. Στην πόλη του Βόλου, για μια ακόμη φορά, δεν αποφεύχθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Νεάπολη, την οδό Λαρίσης, την περιοχή του Δημαρχείου και αλλού. Από τις 04.00 το πρωί, τεχνικά κλιμάκια και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων βγήκαν στους δρόμους για απαντλήσεις υδάτων, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου κλήθηκε να επέμβει σε 8 περιπτώσεις για την άντληση νερού, αλλά επενέβη στις 4 αφού οι άλλες κλήσεις ήταν άκυρες. Συγκεκριμένα, έγινε άντληση νερού στους Αγίους Αναργύρους, στον κόμβο της Λαρίσης, στην Παγασών και στην οδό Δοξοπούλου, στις αποθήκες του στρατού.

Στην οδό Λαρίσης, στο ύψος περίπου της ΔΕΗ, το νερό έφθασε τους 40-45 πόντους,  ξεπέρασε το τσιμεντένιο διάζωμα και για μία ακόμη φορά πλημμύρισαν καταστήματα της περιοχής.

Για περισσότερο από μία ώρα διακόπηκε η κυκλοφορίας στην Λαρίσης, στο ρεύμα προς Λάρισα, από τον πρώτο κόμβο στο ύψος της Αθηνών μέχρι και την Νεαπόλεως, γιατί το νερό περνούσε το πεζοδρόμιο και η διέλευση των αυτοκινήτων προκαλούσε κύματα, με το νερό να μπαίνει στα καταστήματα.

Το νερό ήταν τόσο που πετάχτηκαν έξω οι υπογειοποιημένοι κάδοι και χρειάστηκε και εκεί να γίνει άντληση για να επιστρέψουν στη θέση τους.

Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα στη Μαγνησία και τις Σποράδες.

Φωτογραφίες: Βασίλης Ηλιόπουλος