Εντυπωσιακή παρουσία αγροτών στην Πλατεία Πανεπιστημίου με το ΠΑΜΕ (Videos)

Η μηχανοκίνητη πορεία των μελών των Αγροτικών Συλλόγων  Ζαγοράς, Πουρίου και Δράκειας ήταν αυτή που έδωσε τον τόνο στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων του ΠΑΜΕ . Οι αγρότες ξεκίνησαν  από τα χωριά τους με προορισμό την Πλατεία Πανεπιστημίου και κατέκλυσαν τον δρόμο.

Για τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ η συμμετοχή των εργαζομένων έδειξε τον δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα.

“Με τις  μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία ότι δε θα πεινάσουν, δε θα κρυώσουν, δε θα μπουν στο στόχαστρο οι οικογένειες για τα κέρδη των λίγων.
Απαιτούμε τώρα να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να καταργηθεί το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους. Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία από τυς εργασιακούς χώρους δόθηκε απάντηση σε όλους αυτούς που κάνουν την ζωή μας κόλαση για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα και στην βαρβαρότητα που μας καταδικάζουν”, τόνισαν οι ομιλητές.