Παύλος Πάνος: Πως πετύχαμε την οικονομική εξυγίανση του Γηροκομείου

Μεγάλη η ζήτηση για φιλοξενία ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Βόλου με το Ίδρυμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί για περισσότερα από 94 άτομα που φιλοξενεί σήμερα στο πλαίσιο των αδειών που διαθέτει. Επιπλέον διαθέτει δύο κτίρια που θα μπορούσαν στο πλαίσιο ολοκλήρωσής του να δημιουργηθούν και νέες θέσεις, όμως απαιτείται ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ, που δεν μπορεί να διαθέσει το Ίδρυμα.

Επιτεύχθηκε οικονομική εξυγίανση

Αυτό επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, Παύλος Πάνου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στα εννέα χρόνια της θητείας του, πέτυχε την οικονομική εξυγίανση του Ιδρύματος. “Αυτή τη στιγμή χρωστάμε μόνο 250.000 ευρώ από τα 3,5 εκ. ζημιά που αναλάβαμε και σε εννιά μήνες το πολύ θα έχουμε εξοφλήσει και αυτό το ποσό” τόνισε.

Ειδικότερα ανέφερε ότι το ίδρυμα αυτή τη στιγμή απασχολεί 57 άτομα προσωπικό. “Τα παλαιά δεδουλευμένα που ήταν περίπου μισό εκατομμύριο εξοφλήθηκαν, εξοφλήθηκαν 76.000 ευρώ σε λογαριασμού νερού, 133.000 ΔΕΗ, 520.000 εφορία από παρελθόντα έτη αλλά και τα σύγχρονα έχουν εξοφληθεί επίσης, το ΦΠΑ από ένα ακίνητο στην ΚΟΡΑΗ πληρώθηκε και το ΙΚΑ από 1,750.000 σήμερα είναι 500.000 ευρώ“.

Ικανοποιητική ρευστότητα

Ο κ. Πάνου επισήμανε ότι φέτος πουλήθηκαν και κάποια ακίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που δεν μπορούσε να αξιοποιήσει το Ίδρυμα και πλέον διαθέτει μια ικανοποιητική ρευστότητα και ικανοποιήθηκαν χρέη προς προμηθευτές και όχι μόνο.

Ευχαρίστησε το προσωπικό που ανταποκρίθηκε και στην περίοδο του covid. Δεσμεύτηκε ότι θα πληρωθεί μία αυξηση 7,5% στο μισθό των παλαιών εργαζομένων πριν τη λήξη της θητείας της παρούσας διοίκησης στο τέλος της Άνοιξης του 2023.

Το Ίδρυμα διαθέτει επιπλέον κλίνες

Ανέφερε επίσης ότι το Ίδρυμα διαθέτει ακόμη άλλες 20 κλίνες αλλά θεωρούνται υπεράριθμα γιατί δεν έχουν αδειοδοτηθεί και αυτό δύσκολο γιατί το Ίδρυμα λειτουργεί σε πέντε διαφορετικά κτίρια και το καθένα έχει τη δική του άδεια και τις προδιαγραφές που προβλέπονται.

Το Ίδρυμα διαθέτει πάντως δύο κτίρια κοντά στις υπάρχουσες δομές, 1000 τ.μ. που θα μπορούσαν με ένα ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ να αξιοποιηθούν για την φιλοξενία και άλλων ηλικιωμένων.

Τέλος επισήμανε ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει αλλαγές στον εσωτερικό κανονισμό και το “Ίδρυμα έχει θωρακιστεί και δεν μπορεί να γίνουν ατασθαλίες όπως στο παρελθόν“.

Οι πολίτες αγκαλιάζουν την δομή

Τέλος ανέφερε ότι φέτος τριπλασιάστηκαν τα χρήματα που προσφέρει το Φιλανθρωπικό Σωματείο στο Ίδρυμα καθώς οι πολίτες αγκάλιασαν το Ίδρυμα. “Μεγάλο αγκάλιασμα στη δομή από πολίτες και επιχειρήσεις που μας διαθέτουν τα είδη ανάγκης που χρειαζόμαστε“, τόνισε. Επιπλέον ανέφερε ότι πηγαίνει πολύ καλά σε εισπράξεις ο χώρος που φιλοξενείται ένα μπαζάρ με προϊόντα που κατασκευάζουν οι ηλικιωμένοι.