Το πρωτοποριακό σύστημα gaiasense για τους αγρότες παρουσιάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το σύστημα gaiasense είναι μια Ελληνική καινοτομία που παντρεύει τις τεχνολογίες πληροφορικής με την αγρονομική επιστήμη με έναν ολιστικό τρόπο. Στον τομέα της ευφυούς γεωργίας το gaiasense είναι πρωτοποριακό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενισχύει και βελτιστοποιεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και εφαρμογών ακριβείας στις αγροτικές καλλιέργειες όσο μικρού ή μεγάλου μεγέθους και αν είναι αυτές. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιo του μαθήματος «Ψηφιακά Συστήματα στον Πρωτογενή Τομέα», σήμερα  Παρασκευή 13/1 και ώρα 5μμ, στην αίθουσα ΔΙΑΛ3, από την κ. Χριστίνα Κρεμμύδα, μέλος της ομάδας υποστήριξης της υπηρεσίας GAIASENSE της εταιρείας NEUROPUBLIC, θα δώσει διάλεξη με θέμα: “H Ευφυής Γεωργία στην Ελλάδα – Υπηρεσία GAIASENSE”

Το gaiasense συλλέγει δεδομένα από το χωράφι, το δορυφόρο, τον επιστήμονα και τον αγρότη, και δίνει τα εργαλεία στο γεωργικό σύμβουλο, τον ερευνητή και τον αγρότη για να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα να βγει καλύτερο, περισσότερο και οικονομικότερο γεωργικό προϊόν από την Ελληνική γη.

Η Ευρωπαϊκή πρωτοπορία όμως του gaiasense είναι ότι αφορά σε όλους.

Για πρώτη φορά ο κάθε αγρότης μπορεί να ωφεληθεί ακόμα και αν έχει λίγα στρέμματα. Και μάλιστα χωρίς να απαιτείται να επενδύσει ούτε ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Για πρώτη φορά ο κάθε γεωργικός σύμβουλος μπορεί να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία τεσσάρων διαστάσεων ώστε να πληροφορείται για όλες τις πτυχές των καλλιεργειών των πελατών του.

Για πρώτη φορά ο ερευνητής έχει ένα εργαλείο με το οποίο αντλεί δεδομένα μεγάλης κλίμακας από όλες τις γεωργικές περιοχές και μπορεί να δοκιμάζει το αποτέλεσμα της έρευνάς του σε παραγωγικό, πραγματικό περιβάλλον.