Δυο νέοι γιατροί ΕΣΥ και 4 ειδικευόμενοι από τον Ιανουάριο στο Νοσοκομείο του Βόλου 

Δυο νέοι γιατροί, ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος, διορίστηκαν τον Ιανουάριο στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπως επίσης και 4 ειδικευόμενοι γιατροί, κλάδων παθολογίας, ακτινολογίας, ΩΡΛ και χειρουργικής. Στο μεταξύ, εκκρεμεί ηέγκριση πρόσληψης για πρόσληψη δύο (2) ατόμων λοιπού επικουρικού προσωπικού κλάδου ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας και εν ελλείψει αυτού, κλάδου ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών, και ενός (1) ατόμου κλάδου ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, για την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον απολογισμό δράσεων του περασμένου μήνα, ξεκίνησε επίσης η διαδικασία αντιστοίχισης υφιστάμενων κλάδων και ειδικοτήτων με τους νέους κλάδους και ειδικότητες, καθώς και η σύνταξη Υπηρεσιακής Κατάστασης υπαλλήλων του Νοσοκομείου που υπηρετούσαν την 31-12-2022 κατά κατηγορία, βαθμό, κλάδο και ειδικότητα και με βάση το χρόνο υπηρεσίας στο βαθμό. Ακόμη:

  • Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και η εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ ενεργειακής αναβάθμισης που αφορά την αντικατάσταση χειρουργικών προβολέων και διαγνωστικών οθονών για το Ακτινολογικό Τμήμα.
  • Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πληρωμής και δήλωσης δαπανών για τα έργα ΕΣΠΑ COVID-19.
  • Σε πλήρη ανάπτυξη το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου. Έχει εγκριθεί η άδεια λειτουργίας του Στεφανιογράφου από την Ε.Ε.Α.Ε. Έναρξη λειτουργίας στεφανιογραφιών 26/7/2022. Πραγματοποιήθηκαν έως 31/1/2023 τριακόσιες πενήντα πέντε (355) στεφανιογραφίες εκατόν επτά (107) αγγειοπλαστικές, μία (1) λιθοτριψία – Ενδοστεφανιαία, μία (1) FFR-DFR (Μέτρηση Στεφανιαίας -Εφεδρεία Ροής), και μία (1) FFR -IVUS (Μέτρηση Στεφανιαίας -Ενδοστεφανιαίος Υπέρηχος) με μεγάλη επιτυχία.
  • Έγκριση αποδοχής δωρεάς από την εταιρεία «Φ.Ε.Α.Ε» βρεφικών γαλάτων έτοιμων προς πόση, καθώς και γάλα σε σκόνη (για πρόωρα και ελλιποβαρή νεογνά), για τη κάλυψη αναγκών σίτισης μη θηλαζόντων νεογέννητων νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για το διάστημα από 1-2-2023 έως 31-12-2023
  • Έγκριση αποδοχής δωρεάς από το Σωματείο «Φ.Ν.»: α) χιλίων πεντακοσίων (1.500) τεμαχίων σύριγγες των 5ml, για τις ανάγκες του Γ.Ν Βόλου, β) είκοσι (20) μπλοκ ζωγραφικής και δέκα (10) πακέτων μαρκαδόρων για τις ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν Βόλου.
  • Έγκριση αποδοχής δωρεάς από το 5ο Δ.Σ. βιβλίων και παιχνιδιών για τις ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν Βόλου.
  • Έγκριση αποδοχής δωρεάς από την εταιρεία «Γ.Α.Ε», βρεφικών γαλάτων έτοιμων προς πόση για τις ανάγκες σίτισης μη θηλαζόντων νεογνών χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών (Ιανουάριο-Φεβρουάριο-Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο–Ιούνιο) του έτους 2023.
  • Έγκριση αποδοχής δωρεάς από τον Σύλλογο «Ε.Ο.Δ.», ενός (1) πολυμηχανήματος HP 2320 για τις ανάγκες Ουρολογικού Εξωτερικού Ιατρείου του Γ.Ν Βόλου.
  • Έγκριση αποδοχής δωρεάς από τον κ. Τ.Ρ. ενός (1) οργάνου υποστήριξης ασθενών (πι) και μίας (1) μεταλλικής πατερίτσας, για τις ανάγκες της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γ.Ν Βόλου.
  • Ολοκλήρωση διαγωνισμού για ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ (CPV 71621000-7)» προϋπολογιζόμενης δαπάνης 19.967,47€ με ΦΠΑ της πράξης «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΑ ΣΗΘΥΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ – ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» με Κωδικό Πράξης/MIS ΟΠΣ 5033819, ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»(Υπογραφή σύμβασης).
  • Ολοκλήρωση διαγωνισμού «Υπηρεσίες καθαρισμού αποχετεύσεων (90470000-2)» προϋπολογιζόμενης δαπάνης 302.000,00€ με ΦΠΑ του Προγράμματος Προμηθειών και Υπηρεσιών Υγείας Έτους 2022» (Υπογραφή σύμβασης).
  • Ολοκλήρωση διαγωνισμού για «Συσκευής ανάλυσης για ανοσολογικές εξετάσεις (38434580-5), (Αυτόματος Περιστροφικός Μικροτόμος για την ανοσοϊστοχημεία)» προϋπολογιζόμενης δαπάνης 21.700,00€ με ΦΠΑ του Προγράμματος Προμηθειών και Υπηρεσιών Υγείας Έτους 2022 από τον οποίο προέκυψε 1 σύμβαση» (Υπογραφή σύμβασης).
  • Έλεγχος και έγκαιρη αποστολή του BI-FORMS και άλλες αναφορές.
  • Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  • Συμμετοχή επαγγελματιών που απασχολούνται στις δομές Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου μας στην μηνιαία Συνάντηση των φορέων Ψυχικής Υγείας του νομού Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας, με παρουσίαση της λειτουργίας και των προγραμμάτων της δομής φιλοξενίας ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ, του Κέντρου Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ., του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, της «Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης Βόλου» του ΟΚΑΝΑ, του Πολυδύναμου Κέντρου Βόλου και της Ψυχιατρικής κλινικής του Γ. Ν. Βόλου (από τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής κλινικής και του Τομέα Ψυχικής Υγείας και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΑΡΙΑΔΝΗ»). Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν ανοιχτή για ενημέρωση όλων των επαγγελματιών υγείας του Νοσοκομείου.
  • Διεξαγωγή των εκπαιδευτικών μαθημάτων του Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου μας με θέμα 1) «Σεξουαλική αγωγή για αγόρια» στα αγόρια των Γ1 και Γ2 τμημάτων και στα μισά αγόρια του Γ3 τμήματος, 2) «Σεξουαλική αγωγή για κορίτσια», στα κορίτσια των Γ1 και Γ2 τμημάτων και στα μισά κορίτσια του Γ3 τμήματος και 3) «Σχέσεις στην εφηβεία», στους μαθητές και τις μαθήτριες των Β3 και Β4 τμημάτων του 7ου Γυμνασίου Βόλου, από Υπεύθυνη μαία του Οικογενειακού Προγραμματισμού, επισκέπτρια νοσηλεύτρια και ειδικευόμενες της Κοινοτικής Νοσηλευτικής νοσηλεύτριες.
  • Διεξαγωγή των εκπαιδευτικών μαθημάτων του Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου μας με θέμα 1) «Είμαι έφηβος», στα αγόρια των Β1, Β2, Β3 και Β4 τμημάτων, 2) «Είμαι έφηβη», στα κορίτσια των Β1, Β2, Β3 και Β4 τμημάτων και 3) «Σχέσεις στην εφηβεία», στους μαθητές και τις μαθήτριες των Γ3, Γ4 και Γ5 τμημάτων του 7ου Γυμνασίου Βόλου, από Υπεύθυνη μαία του Οικογενειακού Προγραμματισμού, επισκέπτρια νοσηλεύτρια, και ειδικευόμενες της Κοινοτικής Νοσηλευτικής νοσηλεύτριες.
  • Διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου μας με θέμα «Πρώτες Βοήθειες για παιδιά» σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ριζομύλου, από τους εκπαιδευτές νοσηλευτές, Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής του 3ου Τομέα, και βοηθό νοσηλευτή.
  • Διεξαγωγή του ενδοτμηματικού μαθήματος, στο Τμήμα των Εξωτερικών Ιατρείων, με θέμα: «Επίδεση τραύματος» από βοηθό νοσηλευτή.
  • Διεξαγωγή των εκπαιδευτικών μαθημάτων του Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου μας με θέμα 1) «Σεξουαλική αγωγή για αγόρια» στα μισά αγόρια του Γ3 τμήματος και στα αγόρια των Γ4 και Γ5 τμημάτων, 2) «Σεξουαλική αγωγή για κορίτσια» στα μισά κορίτσια του  Γ3 τμήματος και στα κορίτσια των Γ4 και Γ5 τμημάτων, 3) «Είμαι έφηβος», στα μισά αγόρια του Α3 τμήματος και στα αγόρια των Α4 και Α5 τμημάτων, 4)  «Είμαι έφηβη», στα μισά κορίτσια του Α3 τμήματος και στα κορίτσια των Α4 και Α5 τμημάτων, 5) «Σχέσεις στην εφηβεία», στους μαθητές και τις μαθήτριες των Γ1 και Γ2 τμημάτων του 7ου Γυμνασίου Βόλου, από Υπεύθυνη μαία του Οικογενειακού  Προγραμματισμού, επισκέπτρια νοσηλεύτρια και ειδικευόμενες της Κοινοτικής Νοσηλευτικής νοσηλεύτριες.
  • Διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου μας με θέμα «Πρώτες Βοήθειες για παιδιά» σε καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, από Υπεύθυνη νοσηλεύτρια του προγράμματος και εκπαιδεύτριες νοσηλεύτριες.
  • Διεξαγωγή εκπαιδευτικού προγράμματος BLS (Basic Life Support) του ERC για επαγγελματίες ψυχικής υγείας που απασχολούνται στις δομές Ψυχικής Υγείας του νομού Μαγνησίας (2η Ομάδα). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ως εκπαιδευτές (Instructors) η Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής του 3ου Τομέα, βοηθός νοσηλεύτρια, η Προϊσταμένη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), η Προϊσταμένη της Ψυχιατρικής κλινικής και βοηθός νοσηλευτής, του Νοσοκομείου μας.
  • Διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου μας με θέμα «Πρώτες Βοήθειες για παιδιά» σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού, από τους εκπαιδευτές νοσηλευτές και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΤΕΠ.
  • Διεξαγωγή εκπαιδευτικού προγράμματος BLS (Basic Life Support) του ERC για επαγγελματίες ψυχικής υγείας που απασχολούνται στις δομές Ψυχικής Υγείας του νομού Μαγνησίας (1η Ομάδα). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ως εκπαιδεύτριες (Instructors) και η Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής του 3ου Τομέα, νοσηλεύτρια, η Προϊσταμένη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η Προϊσταμένη της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου μας.
  • Συνέχιση των εμβολιασμών, με εμβόλια Pfizer ΒΑ 4,5 (2 γραμμές), με 240 εμβολιασμούς και κάθε δεύτερη Δευτέρα (2/1/2023, 16/1/2023 και 30/1/2023), 08:00-15:00, με τα εμβόλια Johnson (μία γραμμή) και NOVAVAX (μία γραμμή). Επίσης, κάθε Παρασκευή, 14:00-20:00, με μία γραμμή εμβολιασμού (ως 40 εμβολιασμοί) με το παιδιατρικό εμβόλιο Pfizer 6Μ-4Ε.
  • Εμβολιασμοί από την Υπηρεσία Κατ΄ Οίκον Νοσηλείας (ΥΚΟΝ) του Νοσοκομείου μας, μόνο με εμβόλια ΒΑ 4,5.
  • Διακοπή της γραμμή χορήγησης του εμβολίου NOVAVAX από το Εμβολιαστικό Κέντρο.
  • Παρακολούθηση και έλεγχος της συμμόρφωσης με την υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 για το προσωπικό με πάσης φύσεως σχέση εργασίας με το Νοσοκομείο.
  • Καθημερινός έλεγχος και συντονισμός του εμβολιαστικού κέντρου με αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής των πολιτών να μην υπερβαίνει τα τρία λεπτά.
  • Καταγραφή και ανάλυση δεδομένων εμβολιασμού και απαιτήσεων με παρεμβάσεις οργανωτικού επιπέδου, έτσι ώστε να έχουμε τον μέγιστο βαθμό ικανοποίησης των εμβολιαζόμενων. Από 1/1/2023 έως 31/1/2023 διενεργήθηκαν 456 εμβολιασμοί στο εμβολιαστικό κέντρο του ΓΝ Βόλου, ήτοι: 5 της Johnson & Johnson, 2 εμβολιασμός σε παιδιά 5 έως 11 ετών, 429 εμβολιασμοί Pfizer BA 4-5, 1 Novavax, 1 εμβολιασμός Pfizer 6Μ-4Ε καθώς και 18 εμβολιασμοί κατ΄οίκον. Συνολικά από 8/1/2021 έως 31/1/2023 διενεργήθηκαν 158.356 εμβολιασμοί στο εμβολιαστικό κέντρο του ΓΝ Βόλου ήτοι: 132.031 της Pfizer, 511 της Pfizer ΒΑ1, 7.331 της AstraZeneca, 8.411 της Johnson & Johnson, 4.090 εμβολιασμούς σε παιδιά 5 έως 11 ετών, 225 της Moderna, 201 Novavax, 4.471 εμβολιασμούς Pfizer BA 4-5, 2 εμβολιασμός Pfizer 6M-4E καθώς και 1083 εμβολιασμούς κατ΄ οίκον.
  • Πραγματοποίηση εξορμήσεων της κινητής μονάδας αιμοδοσίας για αιμοληψίες στις εξής ημερομηνίες: 3/2/2023 (Πλατεία Αλμυρού), 6/2/2023 (ΣΕΑ Βόλου-Εργοστάσιο ΕΒΟΛ), 8/2/2023 (Βελεστίνο Πλατεία Ρολογιού), 14/2/2023 (Κλινική ΑΝΑΣΑ), 17/2/2023 (Φυτόκο Νυμφαίου), 20/2/2023 (Εγκαταστάσεις Λέσχης Άναυρος), 22/2/2023 (ΤΟΜΥ Αγριάς), 23/2/2023 (Βελεστίνο Πλατεία Ρολογιού).
  • Πλήρης και καθημερινός έλεγχος και εποπτεία αναφορικά με την λειτουργία των μοριακών αναλυτών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Νοσοκομείου μας (έναρξη λειτουργίας 15-10-2020) αλλά και με την έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων. Σημαντική επισήμανση: Το κόστος κάθε αντιδραστηρίου είναι μόνο 24,50€ δεδομένου ότι σε αρκετά νοσοκομεία είναι αρκετά μεγαλύτερη η τιμή μονάδος. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικός εξορθολογισμός δαπανών.
  • Πλήρης και καθημερινός έλεγχος και εποπτεία στην διαδικασία λήψης επιχρισμάτων για COVID 19. Αποστολή κατάστασης δειγμάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Καθημερινή ενημέρωση και επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες – τμήματα, αναφορικά με τα αποτελέσματα και πλήρη στατιστική ανάλυση δειγμάτων. Από 29/10/2020 έως 31/01/2023 διενεργήθηκαν 71.787 rapid – tests.
  • Συνέχιση διαδικασίας έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών για τη Διοικητική-Οικονομική Υπηρεσία και τα συλλογικά όργανα του Νοσοκομείου στα πλαίσια μετάβασης στην ψηφιακή εποχή και σημαντικός αριθμός ψηφιακών υπογραφών συμβάσεων από το Διοικητή.
  • Παρακολούθηση και έλεγχος της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού COVID-19 για το ανεμβολίαστο προσωπικό μετά τη λήξη ισχύος του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α’ 130) και την επιστροφή από 01-01-2023 στις θέσεις τους.
  • Πιστή εφαρμογή των κείμενων διατάξεων για έκδοση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών αναφορικά με τις παρακλινικές εξετάσεις στο ΤΕΠ και ΤΕΙ με συνακόλουθο αποτέλεσμα την αύξηση των βεβαιωθέντων εσόδων και την διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του Νοσοκομείου.
  • Συνέχιση πλυσίματος του ιματισμού στο Νοσοκομείο επί 33 μήνες χωρίς πρόκληση καμίας δαπάνης με συνακόλουθη μείωση των λοιμώξεων.
  • Πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης στο νοσοκομείο των ενδιαφερόμενων σπουδαστών.
  • Επισκευή βλάβης λόγω βανδαλισμού ανελκυστήρα Αποβλήτων
  • Έναρξη λειτουργίας της Χειρουργικής Αίθουσας Μικροεπεμβάσεων, στον χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων.