Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση του Κώστα Μαραβέγια

Με 157 βουλευτές να υπερψηφίζουν στην Ολομέλεια της Βουλής, με δύο να καταψηφίζουν και με 12 παρών, άρθηκε η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη – Το εισαγγελικό αίτημα για τον κ. Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαραβέγιας.

Άρθηκε η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, καθώς η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε υπέρ στη σχετική διαδικασία. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες το αίτημα υπερψήφισαν 157 βουλευτές, 2 καταψήφισαν ενώ 12 δήλωσαν «παρών». Υπενθυμίζεται ότι από τις ψηφοφορίες της βουλής απέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη η κοινοβουλευτική επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Παύλου Πολάκη.

Το εισαγγελικό αίτημα για τον κ. Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαραβέγιας με αφορμή τα όσα είχε υποστηρίξει ο κ. Πολάκης για τις επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Μαραβέγια και της συζύγου του. Παράλληλα, η Βουλή αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα άρσης ασυλίας για τους Βασίλη Κικίλια, Θάνο Πλεύρη και Χριστόφορο Μπουτσικάκη.

Απάντησε με μαντινάδες
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης μεταξύ του ιδίου και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Μαραβέγια. Ο ίδιος στην ομιλία του έκανε λόγο για προσπάθεια ώστε να κάνει πίσω στην αποκάλυψη διαφόρων σκανδάλων, ενώ απάντησε με δύο μαντινάδες, λέγοντας μεταξύ άλλων «Ψηφίστε τώρα αλλά ερχόμαστε με φόρα». Ο κ. Πολάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του άνοιξε το κινητό του ώστε να ακουστεί ηχητικό από συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Μαραβέγιας.

«Θέλουν να κλείσω τα μάτια. Μάθατε όμως πως εμένα με θρέφει ο καυγάς και να βρίσκω και να αποκαλύπτω τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος… 1-0» είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων. Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Μαραβέγιας τον χαρακτήρισε ως «εθνικό συκοφάντη» και «επίγονο του αυριανισμού».