Εγγράφως η “υπόδειξη” Χαυτούρα για να δοθεί άδεια στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ – Κρίνεται η αργία

Νίκος Χαυτούρας / Νοσοκομείο Βόλου / gegonotanews

Η ΕΔΕ που εχει διαταχθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου ώστε να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται που λίγες ώρες από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δόθηκε άδεια ενός μήνα στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ Δημήτρη Νικολάου, από γιατρό του Αχιλλοπούλειου, αποκάλυψε πως υπάρχει και παραπεμπτικό του διευθυντή του νευροχειρουργικού τμήματος Νίκου Χαυτούρα προς τον Επιμελητή υφιστάμενό του. Οι Νομικοί της διοίκησης έχουν γνώση του εγγράφου σύμφωνα με τα gegonota.news και αναφέρουν  πως αυτό το κατέθεσε ο Επιμελητής κ. Μανιώτης που υπέγραψε την άδεια στον Νικoλάου για να εξυπηρετήσει τον συνάδελφό του Νίκο Χαυτούρα”, ο οποίος του την ζήτησε. Ο ασκός του αιόλου άνοιξε από τις αποκαλύψεις στα gegonota.news και οι νομικοί δηλώνουν πως δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση καθώς το έγγραφο συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα, που θα δοθεί την Τρίτη στον κ. Πλεύρη.

Στο Νοσοκομείο του Βόλου υπάρχει κύμα συμπαράστασης για τον Επιμελητή κ. Μανιώτη που φέρεται να πληρώνει τις “υποδείξεις” του προϊσταμένου του και υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Χαυτούρα. Οργή και στους νοσοκομειακούς γιατρούς που ο κ. Χαυτούρας έχει εκλεγεί πρόεδρος. “Ακόμα και να έχουν γίνει όλα με το γράμμα του Νόμου, που δεν προκύπτει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα από την έρευνά μας, το Νοσοκομείο έχει λεκιαστεί” τόνισε συνδικαλιστής

Όπως αποκάλυψαν σήμερα τα gegonota.news, την άδεια φέρεται να υπογράφει ο γιατρός Θ.Μ., ο οποίος έδωσε εξηγήσεις  στο πλαίσιο ΕΔΕ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μην εξέτασε τον Επιθεωρητή πριν υπογράψει την άδεια, ενώ ο Δημ. Νικολάου παρότι έκτακτο περιστατικό δεν είχε περάσει καν από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, αλλά επικοινώνησε κατ΄ευθείαν με τον διευθυντή του νευροχειρουργικού τμήματος και υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Χαυτούρα.

Δεν τον παρέπεμψαν στα ΤΕΠ

Ο ίδιος ο Νίκος Χαυτούρας, παραδέχτηκε πως έτσι έγινε, όπως επίσης παραδέχτηκε, πως δεν είχε ο ίδιος ιατρείο την συγκεκριμένη ημέρα για να τον εξετάσει. Δεν τον παρέπεμψε στο ΤΕΠ, αλλά στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ παραδέχτηκε επίσης πως είπε στον συνάδελφό του επιμελητή … ότι ο “Νικολάου πονάει πραγματικά”. Σήμερα το πρωϊ κατά τη διάρκεια έρευνας δεν εντοπίστηκε το όνομα του κ. Νικολάου ούτε στις καταστάσεις των Εξωτερικών ιατρείων, ενώ αργά το μεσημέρι έγινε γνωστό πως τον εντόπισαν στις εγγραφές των “υπεράριθμων” που έσπευσαν να επισκεφθούν τον Επιμελητή στα εξωτερικά ιατρεία, την Πέμπτη, σύμφωνα επίσης με τις αποκαλύψεις στα gegonota.news. Σημειώνεται ότι στα Εξωτερικά Ιατρεία οι ασθενείς εξετάζονται κατόπιν ραντεβού καθώς τα έκτακτα περιστατικά παραλαμβάνονται από το ΤΕΠ.

Η άδεια φέρεται να υπογράφηκε από τον Θ.Μ. με εντολή άνωθεν, όπως φέρεται να ανέφερε ο ίδιος σε συναδέλφους του και στην ΕΔΕ, γεγονός που θα διερευνηθεί και στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας. Ο γιατρός βρίσκεται σε ταραχή διότι φέρεται να έκανε εξυπηρέτηση «καλή τη πίστει» σε συνάδελφό του, όπως είπε, και μόλις χθες συνειδητοποίησε σε ποιον έδωσε την άδεια. “Δεν έχω να δηλώσω τίποτα”, είπε ο ίδιος στα gegonota.news.

Η διοίκηση του “Αχιλλοπούλειου” φέρεται να είχε άγνοια για την υπογραφή της αναρρωτικής και έλαβε από τον υπουργό Υγείας εντολή για έρευνα για το ποιος φέρεται να έδωσε την εντολή στον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος είναι από την Αθήνα και δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις σε τοπικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.
Οι πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας ανέφεραν πως ο επιθεωρητής πήρε αναρρωτική ενός μήνα λίγες ώρες μετά την τραγωδία, με τη συγκεκριμένη κίνηση να προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Ανοιχτά εκθέτει ο Πλεύρης τον Χαυτούρα και επιβεβαιώνει πως υπάρχει γνωμάτευσή του 

Ο υπουργός υγείας δήλωσε πως τον προβληματίζει το γεγονός ότι βρίσκεται ένας διευθυντής (Χαυτούρας)  ο οποίος δεν είναι να κάνει εκείνη τη στιγμή υπηρεσία στο ιατρείο του και επειδή γνωρίζει το περιστατικό, γνωματεύει προς αυτή την κατεύθυνση (προς τον Επιμελητή Μανιώτη) , ενώ παράλληλα δεν προκύπτει να έχει γίνει καμία διαγνωστική εξέταση που να δικαιολογεί ότι τα ευρήματα έχουν αποτυπωθεί και διαγνωστικά.

«Οπωσδήποτε μπαίνω σε έναν πειρασμό ότι ο διευθυντής είναι υποψήφιος ενός πολιτικού κόμματος (Χαυτούρας) που είναι συνδικαλιστής ο συγκεκριμένος (ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ Νικολάου)  που πάει να πάρει (την αναρρωτική). Και τελικά δίνεται μια αναρρωτική 30 ημερών ενώ συνήθως οι άδειες αρχικά είναι λίγων ημερών και γίνεται επανεξέταση», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Τι λέει ο Νίκος Χαυτούρας

Τις ευθύνες στον Επιμελητή της Νευροχειρουργικής ρίχνει ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χαυτούρας , για την αναρρωτική άδεια που υπεγράφη στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ Δημήτρη Νικολάου, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με πόνο στη μέση φέρεται να εμφανίστηκε αμέσως μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Λάρισας Δημήτρης Νικολάου, στα Εξωτερικά Ιατρεία της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου, όπως υποστηρίζει ο Διευθυντής Νίκος Χαυτούρας. Ο Δ/ντης της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας, επιβεβαίωσε μετά τις αποκαλύψεις στα gegonota.news ότι πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο Νικολάου, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας … και επειδή εμφανώς κούτσαινε τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό Θ. Μ, ο οποίος και εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια. Ο Νίκος Χαυτούρας διέψευσε ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής επιμένει ότι ο Νικολάου εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας. Σε κάθε περίπτωση οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας, δεδομένου, ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός που υπέγραψε την άδεια είχε “άνωθεν εντολή” προκειμένου να εξυπηρετήσει “καλή τη πίστει” τον ανώτερό του.

Ο ίδιος ο Νίκος Χαυτούρας δήλωσε πως μίλησε στον Επιμελητή των Εξωτερικών ιατρείων και του είπε ότι “πραγματικά πονάει” ο κ. Νικολάου , γιατί γνώριζε ότι στο παρελθόν είχε υποστεί ατύχημα. “Και τότε πραγματικά δόθηκε η άδεια”, συμπλήρωσε.

Τι έδειξε η ΕΔΕ

Για την άδεια ενός μήνα στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ δεν ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο και ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους, ώστε να λάβουν άδεια ενός μηνός.
Με βάση το πρωτόκολλο θα έπρεπε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ να έχει υποβληθεί σε σειρά διαγνωστικών εξετάσεων στις οποίες όμως δεν υπεβλήθη όπως επιμένουν έγκυρες πηγές.

Πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από την ΕΔΕ που διεξάγεται και η οποία εάν βγει σε βάρος των δύο γιατρών, αυτοί θα τεθούν σε αργία. Μία διαδικασία που ήδη ξεκίνησε καθώς πρέπει να παραδοθεί  το πόρισμα στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.