Αναπόδεικτες οι καταγγελίες για απόπειρα δολοφονίας στο Τρίκερι

Δέκα χρόνια κρατάει η “βεντέτα” για κτηματικές διαφορές μεταξύ δύο κτηνοτρόφων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και ένας εκ των πρωταγωνιστών, κατήγγειλε πως ο 72χρονος συνάδελφος και συγχωριανός του, προσπάθησε να τον σκοτώσει.

Ένας 47χρονος κτηνοτρόφος κατήγγειλε απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του από έναν 72χρονο συνάδελφό του. Ο 47χρονος κατήγγειλε τον γείτονά του ότι τον πυροβόλησε το περασμένο Σάββατο και γλίτωσε από τύχη γιατί δεν τον πέτυχαν τα σκάγια. Ο ηλικιωμένος, που αρνείται τα πάντα συνελήφθη και κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Κανένας όμως μάρτυρας δεν επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του 47χρονου. Μάρτυρες υπέρ του ηλικιωμένου κατέθεσαν πως την ώρα που υποτίθεται έγινε η απόπειρα, εκείνοι ηταν μαζί του στο σπίτι του, ενώ άλλοι μάρτυρες κατέθεσαν πως ο 47χρονος όχι μόνο δεν ηταν στο μαντρί του , αλλά μαζί τους σε καφενείο του χωριού.

Ο 72χρονος που απολογήθηκε χθες αρνήθηκε ότι βρισκόταν στα κτήματα και πυροβόλησε στο πάνελ από το οποίο είναι κατασκευασμένο το μαντρί του γείτονά του, με κυνηγετικό όπλο, με 9βολα σκάγια. Τα σκάγια , σύμφωνα με τον 47χρονο άφησαν ίχνη στο πάνελ και ευτυχώς δεν υπήρξε διασπορά για να χτυπηθεί ο την ώρα κοιμόταν έξω από το μαντρί του.
«Περιγράφει πως κοιμόταν στο μαντρί του, αλλά ήταν μαζί μας στο καφενείο λίγη ωρα νωρίτερα. Η απόσταση από το καφενείο μέχρι το μαντρί είναι πολύ μεγάλη. Πότε πρόφτασε να πάει και να τον πάρει και ο ύπνος…» κατέθεσαν μάρτυρες εις βάρος του καταγγέλοντα.
Σε έρευνα πάντως στο σπίτι του 72χρονου δεν βρέθηκε κυνηγετικό όπλο, ενώ δεν οδηγεί αυτοκίνητο, για να φτάσει μόνος στο μαντρί στα ορεινά του Τρικερίου.
Ο 72χρονος αφέθηκε ελεύθερος με όρους.
Ο 47χρονος πάντως καταγγέλλει πως πυροβολήθηκε με όπλο πριν δέκα χρόνια από τον 72χρονο και σώθηκε από θαύμα μετά από δεκαήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ.